Elõkészítés: az aszalt szilvát megmossuk, majd a rummal ízesített vízbe áztatjuk. A lisztet összekeverjük a sütõporral. A muffinsütõ mélyedéseibe 2-2 papírformát teszünk. A sütõt itt is 180 fokra (gázsütõ 2. fokozat) elõmelegítjük.
Elkészítés: a vajat mélyebb tálba tesszük, elektromos habverõvel habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és tovább habosítjuk. A tojásokat egyenként hozzáütjük, és mndegyik tojással teljesen simára keverjük. Állandó keverés mellett a lisztes keveréket is a masszához adagoljuk, végül a tejjel simára keverjük. A papírformákat félig töltjük a masszával. Kinyomkodjuk a beáztatott szilvát, mindegyik formába teszünk egyet, és befedjük a maradék masszával. Mindegyikre egy-egy fél diót ültetünk. A muffinokat a sütõben kb. 25 perc alatt megsütjük, majd papírral együtt kiszedjük, és hagyjuk kihûlni. Hidegen könnyen lehúzhatjuk róla a papírt.