Elõkészítés: a csokoládét apró darbkákra tördeljük. A lisztet, a porcukrot, a sütõport összekeverjük.
Elkészítés: a csokoládé egyik felét edénybe tesszük a margarinnal, a kávéval, a tejjel együtt, és folyamatosan kevergetve lassú tûzön forrásig hevítjük. Simára keverjük, és hûlni hagyjuk. Amikor kihûlt, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és habosra keverjük. A lisztes keveréket óvatosan a krémes masszához adjuk, beleszórjuk a megmaradt darabos csokoládé felét és a mazsolát, és a kézi robotgéppel gyorsan összedolgozzuk. A sütõt 200 fokra (gázsütõ 3. fokozat) elõmelegítjük. A muffinsütõ mélyedéseit kikenhetjük margarinnal, vagy kibélelhetjük sütõpapírral, majd kanállal beleöntjük a masszát, a tetejét megszórjuk a maradék csokoládédarabkákkal. Az elõmelegített sütõben kb. 20 perc alatt megsütjük. Rövid ideig (kb. 10 perc) a formában hagyjuk hûlni, csak utána borítjuk ki, és rakjuk tálra.