A tésztához: 30 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg darált dió, 1 db tojás, késhegynyi sütõpor, késhegynyi só, 1 dl must (muskotályos)
A töltelékhez: 10 dkg kalács kockákra vágva, 10 dkg mazsola, 15 dkg szilva (lehet aszalt is), 4 dl must (lehetõleg édes), 4 db tojás, 3 evõkanál cukor.
A fenti alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, majd hûtõbe tesszük 2-3 órára. Ezután kinyújtjuk 5 mm vastagságúra és a kivajazott cserépedényt kibéleljük vele. (Ha a cserépedényt még nem használtuk, elõtte enyhén kivajazva, üresen "kisütjük".) Kb. 180 °C-ra felmelegített sütõben 10 percig elõsütjük. Ebbe a félig kisütött tésztával bélelt cserépedénybe tesszük az összevágott kalácsot, a mazsolát, a kockázott szilvát. Erre öntjük rá a mustot, melyet elõtte alaposan felvertünk a tojásokkal és a cukorral. Tovább sütjük 180 °C-on, kb. 50 percet.