Tradicionalis Amerikai Cheesecake itthoni hozzavalokbol
Ami kell:
- 5 doboz Philadelphia kremsajt (natur)
- 4 tojas
- 1 kupa cukor
- Fel pohar tejfol
- 4 tojas
- Egy evikanal vanilia
- Zselatin
- Ket zacsko melyhutott malna (3 ha kicsi a zacsi).
- Ket zacsko Gyori Edes
- 4 evokanal margarin
Darald le a Gyori edest es keverd ossze az elotte felolvasztott margarinnal. Majd a "pasztat" nyomkodd bele egy tortaformaba es kb. 3-4 percig susd 150 fokon (eppen csak annyi ideig, hogy elomelegedjen egy picit).
Dobd bele egy nagy talba az 5 doboz sajtkremet, a cukrot, a vaniliat, es a tejfolt, majd nagy fordulatszamon keverd ossze. Ezutan kis fordulatszamon adagold hozza a 4 tojast, egyenkent. Ontsd ra a kremet a keksz alapra es susd kb. egy orag (vagy amig el nem kezd picit barnulni a teteje) alacsony hofonok (150 alatt olyan 120 korul).
Amig sul a torta, rakd bele a melyhutott malnat egy labasba (lehet hozzaadni egy kicsi cukrot is, de ez egyenfuggo), es amikor megolvadt adj hozza egy keves zselatint (csak annyit, hogy lehules utan jol osszesurusodjon). Egy enyhen folyekony malna "szoszt" kene, hogy kapjal, nagyobb malna darabokkal.
Ha kesz a torta, hagyni kell egy kicsit hulni, es amikor mind a torta mind a malna mar csak langyos, onts ra a malnat a torta tetejere (az a jo, ha olyan 1 centi vastagon ellepi a tortat), vard amig teljesen kihul es rakd be a hutobe egy-ket orara.