Ez egy olyan recept,amit 3 okosságból szedett össze egy szakács barátom,úgy,hogy legalább passzoljon egymáshoz!:)
A 10 dkg mazsolát 2dl édes vörösborban beáztatod.A kacsát,miután megmostad(kívül-belül),sóval,borssal bedörzsölöd,majd a tepsibe rakj,karikára vágott hagymát,erre jön a kacsa,és egy dl édes vörösbor,csipet kakukkfû,3-4 gerezd fokhagyma zúzva,egy narancs leve.Lefedve kb.1.5 óra(közepes lángon,160 celsius fokon).Mikor megsült,akkor a kacsát vedd ki,és fennmaradó lébe a beáztatott mazsola.Külön tálkába a fõzõtejszínt keverj el keményítõvel,szójaszósszal,reszelt gyömbérrel.Ezzel sûrítve lesz.Adj hozzá darabolt narancsot,de most már ne fõzd,csak kavargasd!Ha gondolod,mandulát is piríthatsz a tetejére.
párolt rizst gondoltam hozzá,úgy,hogy a tányérra kis gömböket halmozol,mellé teszed a feldarabolt kacsát,és leöntöd ezzel a raguval.
Ez is elég jól hangzik nem? De van még pár titkos receptem ami nem ennyire bonyolult:D