Az eredeti Bolognai Spagetti recept. (Ahogy étterembe csinálják)
kb 10 dkg. füstölt szalonna
másfél fej apr. vágott vöröshagyma
60 dkg darált marhahús
2-3 dl félédes vör. bor
2 kicsi v 1 nagy konzerv hígabb féle sûrített paradicsom, (a túl sûrû elsavanyítja az ételt)
közepes nagyságú sárgarépa apró kockára vágva
fél szál fehérrépa apró kockára vágva
fél csomag zellerzöld finomra vágva
3-4 db fokhagyma
1 tk. só, fél tk. bors, fél tk. õrölt kakukkfû, fél tk. rozmaring, fél tk. õrölt babérlevél, 1 evõkanál cukor.
1 csomag spagetti tészta
Üvegesre pirítom a szalonkát, rá megy a hagyma pirongatom, ha az is üveges, rádobom a dar.marhahúst, és kevergetem amíg ki nem fehéredik teljesen, utána jöhet bele 2 dl vörösbor, paradicsom konzerv. fûszerek, sárga és fehérrépa, zellerzöld, kb 1 óráig fõzzük kis rést hagyva egy fedõvel, olykor olykor kevergetem kavargatom és a vége elött 10 perccel megy bele a fokhagyma! azért kell a végén hozzáadni a fokhagymát, hogy ne fõjön el az íze.