Brassóinak is sokféle változata van, de ennek is szintén az eredeti (éttermi) receptjét írom le.
10 dkg füst. szalonna (és nem olaj!!!) gyufaszál csíkra vágva
60 dkg sertés szûzpecsenye, (de lehet karaly, esetleg comb) csíkokra és nem kockára!!! vágva
1 nagyobb fej apr. vágott vör. hagyma
2-3 db fokhagyma
só, bors, õrölt babérlevél (jó az egész is de akkor 3 levél kb. bár az õröltnek intenzívebb sokkal az íze)
Üvegesre pirítom a szalonkát, bele megy utána a hagyma, lepirítom, rá öntöm a csíkra!!! vágott sertéshúst (fent említett fajták közül) só, bors, hagyom, hogy kifehéredjen a hús, és fél deci vízzel felöntöm. A víz tényleg fél deci legyen, mert ha eltúlozzuk akkor könnyen pörkölt lehet az ételbõl. Némelyik étteremben pecsenyelét öntenek alá víz helyett. mehet bele a babérlevél. A zúzott fokhagymát itt is a vége elött 10 perccel tegyük hozzá, mert akkor nem fõ el az íze.