Azt hiszem találtam neked egy jó receptet. Viszonylag könnyû elkészíteni és gyorsan megvan.
Pulykamedalion spenótos burgonyaágyon.
hozzávalók 4 fõre
700 g pulykamedalion (kisebbek )
250 g szeletelt bacon szalonna
600 g fagyasztott vagy 1 kg friss spenót
700 g burgonya
200 g feta sajt
200 ml tejszín
só, bors
szárított, durvára vágott chili
5-6 gerezd fokhagyma
olívaolaj
elkészítés
A pulykamedalionokat gyengén megsózzuk, borsozzuk és egyenként baconba tekergetjük.
A megtisztított burgonyát karikára vágjuk és sós vízben szinte teljesen megfõzzük. Ha kész, leöntjük a vizet róla és melegen tartjuk
A kiolvadt spenótot, vagy ha frissbõl készítjük akkor a megpároltat, fedõ nélkül nagy lángon addig fõzzük, míg el nem párolog az összes leve. Ekkor 5-6 ek olívaolajat és a tejszín felét ráöntjük, gyengén megsózzuk, borsozzuk, ízlés szerint chilivel fûszerezzük és rátesszük az apróra vágott fokhagymát. Elkeverjük és ezután éppen csak 1-2 percig hagyjuk a tûzön. Levesszük és melegen tartjuk.
A sütõt elõmelegítjük.
Egy nagyobb serpenyõben kevés olívaolajat forrósítunk, beletesszük a baconos pulykákat és szép pirosra sütjük minden oldalát. Ha megsültek, kivesszük és ezt is melegen tartjuk.
A burgonyát beletesszük a megsült húsok olajába és átforgatva kissé megpirítjuk benne.
Amint kész, egy tûzálló tálba (amit betehetünk a sütõbe kicsit átmelegedni) tesszük a burgonyát, arra a spenótót és a pulykafalatokat.
A feta sajtot apró kockákra vágjuk, elkeverjük a maradék tejszínnel, megborsozzuk és ráöntjük a húsra.
Betesszük a tálat a sütõbe és összemelegítjük, amíg a sajt a tetején megpirul.
Remélem tudtam segíteni :)
Csak azt nem tudom hol érdemes beszerezni a hozzávalókat.
Szerintetek melyik a jobb? (a kisebb bevásárlóközpontok közül ilyen célra.. nem tudom ki szabad-e írni a neveket :/)