kezdjük ott, hogy a sajton kívül (speciális okokból, a felldogozás miatt) nincs olyan tejtermék, ami egészséges lenne, már évtizedek óta kimutatott tény, hogy cukorbetegséggel összefügg egyik nyaga, másik meg gyomorrák esélyeit több száz százalékosan növeli, egyértelmû összefüggések vannak mell illetve prosztatarákkal is. Szó szerint emberi étkezésre alkalmatlan dolog, kálciumot máshonnan is be lehet vinni, miért pont egy ÁLLAT CSECSÉBÕL NYERT VÁLADÉKBÓL, AMI ARRA VAN, HOGY A BOCIT NÖVESSZE ÉS NE A FIADAT VAGY SAJÁT MAGADAT.
Ennélfogva én leszarom mostanában, hogy honnan van véve tej itthonra, úgyis már csak elvétve használom.
2. miért is a magyart és ne másét... én is szeretnék magyar termékeket venni, meg szoktam is, meg anyámék is szoktak, de elgondolkodtató a dolog, amikor olyasmivel fut össze az ember, hogy vesznek 1600ért egy kiló fasza cordon bleut (ok ez ugye fagyasztott szarság, de ez már drága kategória ebben a kajatípusban) és RAKÁS SZAR AZ EGÉSZ ÁLLAGA ÉS ÍZE. Aztán akciósan vettek valami külföldit 900-ért és az meg finom volt, mint állat.
meg úgy általában lófaszt se termelnek itthon értelmeset, kihasználatlan a mezõgazdasági potenciál
az eredeti felvetésre meg az a válasz, hogy nem kellett volna világháború és talán nem találják ki a buzik a sok ízfokozót, térfogatnövelõt ésatöbbi (de am tuti, ekkora vérkapitalizmusban azóta kidolgozták volna)
jó lenne úgy élni, hogy mindenre odafigyeljen az ember a táplálkozása során, de képtelenség, fõleg mert tények és tévhitek keverednek már abban is, hogy mi egészséges és mi nem.
(Ajánlom a tejes témával kapcsolatban az IPM újság elõzõ és mostani számát)