Mondjuk a szalonna meg a zsíroskenyér hamar elfogyott volna. Ettek zöldségféléket, babot, lencsét, hajdinát, kukoricát, gyümölcsöket is bõven. Gondold végig: egy évben egy malacot vágtak, meg néha csirkét (ritkán, mert másképp nincs tojás).
A gyorséttermes, mekis kaja meg a sok vegyszer miatt sem nyerõ. Kipróbálva, tedd meg te is: veszel egy mekis burgert. Otthon leteszed 2-3 napra az asztalra. És láss csodát! A "hús" nem romlik. Most próbáld ki ugyanezt a házi fasírttal. Majd megérzed, mi a büdös.
Kb. egy éve kaptam egy doboz margarint. Nem eszem ilyet, ezért csak eltettem. Most is olyan, mint mikor a boltból kijött. Semmi avasodás, semmi változás. Ugyanez igazi vajjal durva lenne. Ugyanaz az oka.
És elég szép, hogy a legtöbb gyorséttermi szakács tehetetlen lesz, ha nyers alapanyagot teszel elé. Ezt is érdemes végiggondolni. Mert legtöbbször a súlyfelesleg azoktól a vegyszerektõl van, amiket a máj képtelen feldolgozni, ezért lepakolja zsírrétegbe zárva.