Egyébként meg ez csak egy átmeneti időszak a mezőgazdaságban. A profitot sokkal jobban lehet maximalizálni a laborban növesztett élelmiszerekkel.
Teljesen abszurd és fenntarthatatlan egy teljes növényt és állatot gondozni, védeni, permetezni, felnevelni, learatni stb... mikor csak a magjára és a húsára van szükség.
Őssejtekből tenyésztett GM magok vagy komponensek és hús... nulla vegyszerhasználat, nulla környezeti kockázat. Rengeteg fehérjét mamár GM élőlényekkel állítanak elő, ezt kombinálva az őssejtek használatával liszt és húsgyárak jöhetnek létre akár a a föld alatt.
Én szívesen ennék egy teljesen vegyszer és allergén mentes lisztet amit laborban növesztenek. A bioszerkezetek nagyon szépen összerakják magukat, csak programozni kell. Abszolút értelmetlen egy teljes búzanövényt vagy szarvasmarhát fenntartani nagyüzemben. Ez lesz a jövő... persze hagyományos kézműves termelés virágozni fog kis léptékben.