Szerintem ez nem a vegák által igényelt dolog, vagyis nem egységesíthető ez sem mivel sok vélemény megfordul, sokan azért esznek vega kajákat mert nem szeretik a hús ízét, nem gondolhatod komolyan hogy részükről is valós igény ez. Abban egyetértek hogy megvan az a réteg aki mindent le akar másolni és sokszor nagyon közel is jut, ezek a termékek meg olyanoknak vannak akik etikai okból választják ezt az étrendet de amúgy szerették a húsos ételeket is. A másik réteg akiket ezzel be akarnak vonzani azok akiket nem érdekel a vegetariánus táplálkozás de ha nem kéne feladni a megszokott ízeket miért ne alapon belekóstolnának és ezzel környezetkímélőbben tudnánk kajálni, legalábbis az új trend szerint, aztán majd meglátjuk hol ér ez véget. Inkább bízzunk benne hogy nem a kukacliszt proteinhez hasonlóak fognak nyerni :D
Ez az ipar már jóval messzebb van attól hogy hogy minden szarral tele kelljen nyomni, vagy pl a színező lehet cékla is ami nem mesterséges. A húsra nem teszel ízfokozókat? Csak úgy megfőzöd vagy megsütöd és semmit nem teszel hozzá? Már egy vegetában is van ízfokozó vagy akármiben, só is egyfajta ízfokozó ha úgy nézzük.
A növénytermesztés lehet nagyobb helyet foglal el mint az állattartás cserébe nem teszi tönkre a földet ha alkalmazzák a mezőgazdasági technikákat és nem zsigerelik ki a talajt. Kalóriát meg felesleges számolgatni mert lehet többet kapsz egy szelet hústól de jólakottság érzést biztosan nem. Klímaváltozásra lehet hogy érzékenyebbek de könnyebb is változtatni őket genetikailag hogy ellenállóbbak legyenek, aszáj meg áradás pedig olyan gondok amikre a technika fejlődése szintén megoldást nyújtott, viszont igazad van hogy a rövidtávú gondolkodás miatt legtöbb helyen még nem áldoztak pénzt.