Melyik kort választja az Assassin's Creed 5?

Melyik kort választja az Assassin's Creed 5?

2014. február 5. 18:19, Szerda
A Ubisoft mesterien ért ahhoz, hogyan tartsa fenn az érdeklődést az Assassin's Creed széria irányában. Minden egyes résznél más korszakba viszik el a játékosokat és már most megy a találgatás, vajon hova repít majd az ötödik rész.

A már szokásosnak mondható e-mailes kérdések alapján van pár tippünk, mik az esélyes időszakok. A legtöbben valószínű (legalábbis ez derül ki a rajongói visszajelzésekből) a feudális Japánt látnák a legszívesebben és ezt egyébként maga a kiadó sem tartja kizártnak. "A feudális Japán, mint ötlet marad - ahogy sok más időszak és helyszín is - és elképzelhető, hogy végül is ez lesz a következő lépcső a franchise-ban" - árulta el korábban Jean Guesdon, a Black Flag kreatív igazgatója. "Az Animusnak köszönhetően az emberiség történelme a játszóterünk lehet."

Ugyanígy felbukkant az egyiptomi helyszín is, melyről korábban már mozgóképeket is láthattunk... igaz akkor arról azt hittük, hogy az új Prince of Persia alkotást látjuk. De természetesen a kapott levélben több lehetőség is felbukkant. A viktoriánus London utcái is megjelenhetnek, ahogy a felsorolás második leghangulatosabb lehetősége is, a vadnyugat illetve Artúr király világa is. Azonban vannak tények, melyek alapján talán ki lehet találni, mi lesz a jövő.

Elsőnek ott van mindjárt az a tény, hogy a fejlesztők nagyon sok időt, pénzt és energiát öltek abba, hogy közel tökéletesen adják vissza a tengeri utazások, hajózások nyújtotta élményt. Ezt eddig két részben, a harmadik és negyedik epizódban használták fel, de már lehetett arról is hallani, hogy ez a vonal egy külön sorozatot kap. Azonban az teljesen kizárt az eddigiek alapján, hogy a fő vonalból "kiússzon" ez az elem. Ezt egyébként Darby McDevitt, a Black Flag írója is megerősítette, ám azt is hozzátette, hogy ezúttal nem tengeri hajókázások lesznek.

De akkor vegyük sorra a lehetőségeket. Japán és a szamurájok kora nagyon vonzó, ráadásul elég kevés olyan program készült, mely konkurenciát jelenthetne egy ilyen Assassin's Creed számára (hirtelen csak a Way of the Samurai és a Tenchu jut eszembe). Fontos kiemelni, hogy egy valósághű korszakot kapnánk, melyben nem lennének démonok és hasonló misztikus lények.

Az egyiptomi vonal szintén vonzó lehet, nem is nagyon emlékszem ebben a korszakban és világban játszódó alkotásra. A piramisok, a sivatag és a fáraók kora érdekesnek tűnhet, bár kérdés lehet, mennyire vonzó ez a vonal. A vadnyugat már kicsit keményebb, hiszen itt a Rockstar már alkotott maradandót, mely azóta is etalonnak számít. Ráadásul ott van még a Gun, mely szintén kellemes volt a maga idejében, illetve a Call of Juarez franchise is. Ez a piac elég telítettnek tűnik, kevéssé valószínű ez a korszak.

London sem ismeretlen a játékosok számára, bár inkább különböző túlélőhorroroknak adott teret eme viktoriánus korszak (de vegyük ide American McGee Alice kalandjait is) és nehezen tudjuk elképzelni, milyen elemeket tudna beemelni a Ubisoft (Hasfelmetsző Jack talán?). A végére (?) maradt Artúr király és a kerekasztal, ami szintén sok lehetőséget rejt magában... ám az is igaz, hogy a hírek szerint ez a lehetőség kapta a legkevesebb rajongói támogatást.

Szóval nagyon sok a kérdés és a spekuláció az Assassin's Creed 5 kapcsán. Egy azonban biztos: a program 2014-ben meg fog jelenni. Így hamarosan várhatjuk majd a hivatalos leleplezést, ez legkésőbb tavasszal meg fog történni. Utána pedig meglátjuk, jó döntést hoztak-e a készítők.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások