A slusszkulcsot és a hitelkártyát is helyettesítheti az Apple Watch

A slusszkulcsot és a hitelkártyát is helyettesítheti az Apple Watch

2015. március 3. 00:58, Kedd
Az amerikai vállalat március 9-én mutathatja be az új termékét, amely áprilistól lesz kapható.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a The Telegraph brit napilapnak azt nyilatkozta, hogy az Apple Watch helyettesítheti az emberek slusszkulcsait. Azért, hogy ez megvalósítható legyen, az okosórát olyan akkumulátorral látják el, amelyet gyorsabban fel lehet majd tölteni, mint az iPhone-t és amelynek az üzemideje egy nap lesz. Cook hozzátette, hogy emellett a Watch a hitelkártyákat is kiválthatja, de ezzel kapcsolatban technikai részleteket nem árult el.

A menedzser ugyanakkor ismét fontosnak tartotta hangsúlyozni az adatvédelmi álláspontjukat. Kiemelte, hogy ha valaki az Apple Pay szolgáltatás segítségével vásárol valamit, akkor nem akarják tudni, hogy hol és mit vesz, vagy hogy az adott termék mennyibe kerül. Ez egy olyan dolog, ami kizárólag az eladóra, a vásárlóra és a bankra tartozik. Az Apple Pay platformot kifejezetten úgy alakították ki, hogy biztonságos és a magánszférát védő megoldás legyen.


Cook kifejtette azt is, hogy a terrorizmus elleni harcban haszontalannak tartja a magánszférába való beavatkozásokat. Az üzletember úgy vélte, hogy a terroristák már rendelkeznek titkosítási módszerekkel, ezért semmi haszna nincs annak, ha az internetes cégeknek tovább kell adniuk a felhasználók adatait a titkosszolgálatoknak. Az üzletember szerint ha nem titkosítják az eljárásokat, akkor ezzel a jó embereket sújtják és az emberek 99,999 százaléka jó. Leszögezte, hogy a magánszféra egy alapvető emberi jog, és amennyiben az olyan cégek, mint ők is nem védhetik meg az információkat, akkor ez veszélyezteti a magán jellegű egészségügyi és pénzügyi adatokat.

Az is kiderült, hogy a Japan Display Inc. (JDI) szállíthatja az iPhone kijelzőit - az Apple jelenleg is tárgyalásokat folytat a gyártóval egy új üzem felépítéséről. Az elképzelések alapján a létesítményt Japánban, az Isikava prefektúra területén hoznák létre és az iPhone készülékekhez készítene képernyőket. Amennyiben az együttműködés létrejön, úgy a JDI lehet az iPhone készülékek legfőbb kijelzőbeszállítója, ugyanakkor a cég azt szeretné, ha az Apple vállalná át a 200 milliárd jenes (1,7 milliárd dolláros) beruházás nagy részét. A vállalat azt hangsúlyozta, hogy folyamatosan új lehetőségeket keres pozíciójának javítására, és ebbe beletartozik egy új gyár létrehozása is, azonban a társaság azt is kiemelte, hogy erről még nem született hivatalos döntés.


Az új gyárban 2016-tól kezdődhet a termelés és nagyobb gyártókapacitással rendelkezhet majd, mint a Mobarában lévő jelenlegi üzem, amely havonta 50 000 darab 1,5-1,85 méteres elemet készít az iPhone 6 képernyőkhöz. Shuichi Otsuka, a JDI vezérigazgatója már tavaly azt nyilatkozta, hogy szükségük lenne egy új létesítményre, mert Mobarában elérték a gyártókapacitás határait.

A Nikkan Kogyo Shimbun japán gazdasági újság azt taglalta, hogy az új isikavai üzemben olyan LTPS kijelzőket készíthetnek majd, amelyeket már most is beépítenek az iPhone 6 és a 6 Plus okostelefonokba, hosszú távon ugyanakkor itt gyárthatják az Apple Watch és más termékek OLED-paneljeit is. A Japan Display Inc. elsősorban az Apple számára gyártana képernyőket, de közel sem exkluzív együttműködésről van szó.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások