Bitcoin-alternatívát fejlesztenek

Bitcoin-alternatívát fejlesztenek

2015. június 11. 06:58, Csütörtök
A Ripple Labs egy olyan rendszert alkotott meg, amely a népszerű virtuális fizetőeszköz vetélytársa lehet.

A startup székhelye San Fransiscóban van és támogatja többek között Andreessen Horowitz, a Google Ventures és a Seagate. Chris Larsen, a Ripple Labs első embere elmondta, hogy a Ripple nem csupán a bitcoinok, hanem minden fizetőeszköz esetében használható, sőt, a segítségével akár még értékpapírokkal is lehet kereskedni. További előnyt jelent, hogy a fizetéseket azonnal visszaigazolja a rendszer, míg a Bitcoinnál használt Blockchain-technikánál ez az idő néhány perctől akár egy óráig is eltarthat.

"A jövőben a modern infrastruktúrának köszönhetően a fizetések volumene robbanásszerűen növekedni fog és a gyorsabb, olcsóbb csatornák megjelenését elképesztő innovációk követik majd. Elég csak arra gondolni, hogy az internet miként növekedett a szabad, azonnali információcserével együtt. Segíteni szeretnénk az értékek internetének megalkotásában. A bankok elsősorban a nemzetközi pénzforgalomban használhatják majd a rendszert. A Ripple a gyorsabb és olcsóbb átutalások infrastruktúrája. Az ügyfeleink között van az amerikai Institute Cross River és CBS, a németországi Fidor Bank, valamint a londoni Earthport és Astropay fizetési szolgáltatások." - fejtette ki a menedzser.

"A Ripple szabad szoftver, amely nélkülünk is alkalmazható. Tucatnyi projekt zajlik jelenleg is, például a Western Unionnál is. A Wall Streeten már néhány befektetési alap is használja a rendszert, de ezek egyelőre nem akarják megnevezni magukat." - tette hozzá Larsen, végül leszögezte, hogy a jövőben is szükség lesz bankokra, hiszen az emberek továbbra azoknak a fizetőeszközöknek és a pénzintézeteknek a segítségével kötnek üzleteket, amelyekben jelenleg megbíznak.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások