Megjelent Európában a Sony Xperia Z5 Compact

Megjelent Európában a Sony Xperia Z5 Compact

2015. október 4. 10:34, Vasárnap
A Sony piacra dobta készülékét, az első európai országokat továbbiak követik a sorban.

A Sony Mobile nemrég mutatta be okostelefonjainak új generációját, amelyet ezúttal három eltérő példány képvisel. Az Xperia Z5 mellett ekkor jelent meg a nagyközönség előtt annak kisebbik változata, amely szokás szerint a Compact nevet kapta, ennek megjelenésére pedig most kerítettek sort.

Az Xperia Blog bejegyzése szerint a készülék már több brit forgalmazó oldalán is elérhető, ezt azonban egyéb európai országok cégei egészítik ki, hiszen szó esik itt olasz, spanyol, lengyel, illetve svéd megjelenésről is. A Carphone Warehouse portálon például 450 font a telefon ára, ami nem nevezhető éppenséggel kedvezőnek, bár itt természetesen a hűségszerződés nélküli árról van szó, miközben több ottani szolgáltató is elérhetővé tette azt saját katalógusában.


A Compact változat egy 4,6 hüvelykes kijelzőt kapott, amely a 720p felbontást támogatja. Ezzel a legkisebb testvérként jellemezhető az új generáción belül, hiszen a Z5 ezzel szemben egy 5,2 hüvelykes, míg a Z5 Premium egy 5,5 hüvelykes példányt kínál. A hátoldalon egy 23 megapixeles kamera és az ujjlenyomat-olvasó kapott helyet, ezt a nyolcmagos Snapdragon 810 chip, 32 GB-os, ám tovább bővíthető belső tároló, valamint egy 2700 mAh-s akkumulátor egészíti ki. A szoftveres oldalon az Android Lollipop fut, a külső pedig IP68 certifikációt kapott.

A telefon az elkövetkező napokban további európai országokban jelenik majd meg, ezt számos ázsiai állam követi.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások