Xbox One-kihívó lehet a Nintendo NX

Xbox One-kihívó lehet a Nintendo NX

2016. május 18. 22:42, Szerda
Optikai meghajtó nélküli konzolt készítene a japán társaság, mely a Nintendo bejelentése szerint jövő márciusban jelenik meg a piacon. Most néhány részlet kiszivárgott a japán konszern NX nevű játékkonzoljáról.Emilie Rogers, a Nintendo ügyeiben jól tájékozottnak számító bennfentes blogbejegyzése szerint az NX konzol nem a PC-kben, illetve a PlayStation 4 és az Xbox One konzolokban használt x86-os architektúrára, hanem saját fejlesztésű chipre és összességében egy nagyon korszerű hardverre fog épülni. Rogers ezzel cáfolta azokat a híreket, hogy az NX hasonlít majd a konkurens modellekre. Közölte, hogy miután hét különböző szakemberrel is beszélt ezzel kapcsolatban, így biztonsággal mondhatja, hogy a korábbi információk tévesek.

A bennfentes hozzátette, hogy a chipek nagyon korszerűek lesznek, de ez nem jelenti azt, hogy a Nintendo a piac legerősebb hardverét akarja gyártani. A számítási teljesítménnyel kapcsolatban több forrás is azt nyilatkozta neki, hogy az NX sokkal közelebb van az Xbox One konzolhoz, mint a PlayStation 4-hez, ugyanakkor az új termék nem lesz erősebb a PlayStation 4 Neo modellnél. Rogers szerint bőven lesznek viták az NX specifikációjáról, mert nem lehet majd közvetlenül összehasonlítani az x86-os architektúrákkal, de minden, amit hallott, arra mutat, hogy az NX egyik jelenlegi konzolt sem fogja "eltakarítani" a piacról, kivéve a Wii U-t.

A Nintendo nem kommentálta a blogbejegyzést, de Tatsumi Kimishima, a konszern első embere azt mondta, hogy az NX egy új játékkoncepciót valósít meg. Valami teljesen új dolog lesz a hardvert és a szoftvert tekintve is. Éppen ez az oka annak is, hogy az új modell nem a Wii U vagy a 3DS utódjának fog számítani. Az NX segítségével új módon lehet majd játszani és sokkal nagyobb benyomást fog gyakorolni az emberekre, mint a Wii U.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások