Egyre több eszközbe integrálhatják a Google Asszisztenst

Egyre több eszközbe integrálhatják a Google Asszisztenst

2017. május 6. 11:12, Szombat
A társaság számára sikertörténet lehet a megoldás.

A Google kiadta Asszisztense fejlesztői csomagját, amely lehetővé teszi a szoftver integrálását a különböző hardverekbe. A lépéssel a Google a hardvergyártókat arra akarja ösztönözni, hogy olyan termékeket jelentessenek meg, amelyek tartalmazzák a megoldást. A csomag egyelőre fejlesztői előzetesként érhető el.

A Google példaként említett egy saját készítésű játékrobotot, egy intelligens falitükröt és egy automatikus koktélmixert. Hardver-prototípusként szóba jöhet a Raspberry Pi, de hamarosan további platformok is bekerülhetnek a támogatandó rendszerek közé. A Google Asszisztens a Google Now utódja, a Knowledge Graph tudásadatbázisra épül és a gépi tanulásnak köszönhetően egyre hasznosabb lehet. A digitális asszisztens meg tud válaszolni kérdéseket és el tud végezni különböző dolgokat a felhasználók számára. A szolgáltatás emellett nyílt ökorendszer, azaz teljesen nyitott a fejlesztők számára. A cél az, hogy a megoldás minden területen, különböző készülékeken elérhető legyen.


Már tavaly voltak olyan hírek, hogy a Google tárgyal más eszközök gyártóival. A Variety tudósítása alapján a Google Asszisztenssel kiegészített első termékek idén nyáron jelenhetnek meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások