A Scour elbocsátott 52 alkalmazottat

A Scour elbocsátott 52 alkalmazottat

2000. szeptember 4. 13:08, Hétfő
A Scour filecserélő szolgáltatásokat kínáló cég kénytelen volt elbocsátani 52 alkalmazottat az ellene indított per miatt.

A Scour-t (amely korábban a Scour.net multimédia keresőjével vált ismerté) júliusban perelte be három szórakoztatóipari szövetség (közülük egyik a RIAA, amely a Napstert is beperelte) a cég új file-cserélő szolgáltatása miatt.

A Scour szolgáltatása (Scour Exchange) nagyon hasonlít a Napster-éhez, azzal a hatalmas különbséggel, hogy nem csak MP3 zenéket, hanem videókat, sőt, bármilyen file-t cserélgethetnek a felhasználók, és ez felbőszített jó néhány lemezkiadót és filmproducert.

A Scour képviselője elmondta, hogy az elbocsátások ellenére a szolgáltatás nem fog szünetelni, és továbbra is harcolni fognak igazukért. A munka nélkül maradt alkalmazottak nagy része a kereskedelmi és a marketing részlegnél dolgozott, a 12 megmaradt munkatárs biztosítja a rendszer folyamatos működését, és védi a céget a peres eljárásban. A Scour továbbra is együttműködik a múlt hónapban szerződtettet, profikból álló jogi csoporttal.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások