Íme a Half-Life 2: Episode 3 sztorija

Íme a Half-Life 2: Episode 3 sztorija

2017. augusztus 26. 13:53, Szombat
Marc Laidlaw a Half-Life 2 vezető írója úgy döntött, hogy nyilvánossá teszi a soha meg nem jelent Episode 3 történetét.

A Half-Life franchise kálváriája kapcsán már igen nehéz bármit is komolyan venni, hiszen nem elég, hogy a harmadik rész feltehetően soha nem készül el, de még a második részhez kapcsolódó Episode 3 sem kerülhet majd fel a gépünkre. Ennek legékesebb bizonyítéka, hogy a Half-Life 2 vezető írója, Marc Laidlaw fogta és egy az egyben kitette a saját oldalára a harmadik epizód történetét, melyet utána ugyan viszonylag gyorsan eltávolítottak, de természetesen sikerült még előtte pár lelkes rajongónak lementeni azt. Szóval most mindenki megismerheti az Episode 3 sztoriját, mely egyébként kapcsot képzett volna a Half-Life 2 és 3 között is.

Miután az Episode 2-ben Eli Vance meghalt, a felkelők eltemették és próbálnak erőt meríteni a folytatáshoz. Alyx és Freeman elindulnak a Déli-sarkra, hogy elpusztítsák a Borealis nevű hajót. A repülő azonban lezuhan és végül egy olyan erődszerű építményben kötnek ki, melyet feltételezésük szerint a Combine épített meg. Miután bejutnak, furcsa jelenségre lesznek figyelmesek: néha mintha felbukkanna a Borealis a nyílt területen, majd utána nyoma vész. Mint kiderül, a Combine egy dimenziómanipuláló eszközzel elfogja a hajót és ez erőd lényegében megvédte volna a külső erőktől a gépet, míg minden, a Borealison található technológiát meg nem szereznek maguknak.Freeman és társa úgy döntenek, hogy ha legközelebb felbukkan a hajó, akkor felszállnak rá, de ekkor megjelenik egy rég nem látott ismerős, az elhunyt Dr. Wallace Breen, akiről kiderül, hogy igazából csak egy klón és mint ilyen, ő is a Combine foglya és kéri Freemant, hogy végezzen vele. Alyx hagyná szenvedni a lényt, de Gordon megkegyelmez neki és kivégzi. Ezután találunk egy újabb régi ismerőst Dr. Judith Mossman személyében, akit Alyx azonnal megvádol az apja meggyilkolásával, míg Mossman a kettős ügynöki szerepét hangsúlyozza.

Végül megadja azokat a kódokat, melyekkel a hajót kicsit tovább tudják a saját dimenziójukhoz kötni és a trió fel is jut a Borealis fedélzetére - jó pár Combine egységgel a hátukban. A fedélzeten Alyx és Judith ismét összekapnak, ezúttal a Bootstrap Device nevet visel dimenzióteremtő kütyü sorsa. Az eszköz képes ugyanis egy dimenzió burkot hoz létre a hajó körül és így lehet szabadon járkálni térben és időben. Ezt hőseink is megtapasztalják, hiszen számos korábbi eseményt és helyszínt látnak újra, saját magukkal egyetemben.A vita folytatódik azon, hogy mi is legyen a hajó és az eszköz sorsa. Alyx szeretné megtartani apjának tett ígéretét és elpusztítani, hogy ne kerülhessen rossz kezekbe, míg a Judith tanulmányozná azt. A vita végén Alyx lelövi Dr. Mossmant, majd Gordon segítségével megpakolják a hajót robbanóanyaggal, hogy az idegenek bázisára küldve elpusztítsák az ellenséget. Mikor már kezdene jól alakulni az egész, megjelenik az öltönyös G. Man és elviszi Alyx-et, akivel már kisgyerekként kapcsolatba került. Freeman egyedül marad és már éppen robbanna a hajó, mikor a Vortigauntok kirántják a dimenzióból. Gordon egy ismeretlen helyen tér magához, teljesen egyedül és feljön a stáblista.

Feltehetően itt kezdődött volna a Half-Life 3, amire szerintem már mindenki nyugodtan keresztet vethet. Azt még mindenképpen ki kell emelni, hogy Marc Laidlaw pontosan tudta, hogy ezért a lépésért akár be is perelheti a Valve, így nagyon ötletes módon úgy tette közzé a történetet, hogy például a szereplők nemét és nevét megváltoztatta, illetve régiesen fogalmazta meg azt. Mindenesetre kíváncsian várjuk, mit lép majd a Valve és mi a terve a Half-Life franchise-zal.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások