Videomegosztó startupot vehet a Google

Videomegosztó startupot vehet a Google

2019. október 8. 12:03, Kedd
A webes konszern mellett a Weibo is megvásárolná a vállalkozást.

A The Wall Street Journal bennfentesektől származó értesülések alapján azt írta, hogy a TikTok vetélytársának számító Firework cég rendkívül népszerű felvásárlási célpont lett és immár nem csupán a Google, hanem a Weibo is érdeklődik iránta. A Firework egy olyan alkalmazást fejleszt, amely lehetővé teszi a rövid videók megosztását.

A bennfentesek arról számoltak be, hogy a Google már egyeztetéseket kezdett a Firework vezetőivel, ugyanakkor a lehetséges felvásárlás pénzügyi részletei még nem kerültek szóba. Az is felmerült, hogy a társaság nem veszi meg a Fireworkot, hanem a két fél valamilyen formában együttműködik majd. A vállalatot egyébként korábban egy finanszírozási körben már több mint 100 millió dollárra értékelték. Érdekesség, hogy a Fireworkön kívül a Google más startupokat is felvásárolhat, éppen ezért a tárgyalásokba a YouTube néhány munkatársát is bevonták.

Az amerikai vállalatnak komoly vetélytársa is akadt a Firework megszerzéséért folytatott harcban: a Weibo. A két fél képviselői között már elkezdődtek a tárgyalások, de azok nincsenek annyira előrehaladott állapotban, mint a Google esetében. A vállalkozást tavaly alapították a Snap Inc., a LinkedIn és a JP Morgan Chase & Co egykori vezetői. Az idén a Firework 30 millió dollárt gyűjtött össze olyan kockázatitőke-befektetőktől, mint az IDG Capital, a GSR Venture és a Lightspeed Venture Partners China. A Firework legnagyobb vetélytársa a TikTok, amely a világ egyik leggyorsabban növekvő digitális platformja.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások