A jövő autószalonját fejleszti a Mercedes-Benz

A jövő autószalonját fejleszti a Mercedes-Benz

2020. szeptember 6. 19:29, Vasárnap
A gyártó azt teszteli, hogy miként lehet optimalizálni a járművek és az ajánlatok elhelyezését.

A Mercedes-Benz, az nVidia és a Modcam nevű svéd startup közösen dolgoznak a jövő autószalonjának a megalkotásán. A szakemberek arra összpontosítanak, hogy mesterséges intelligencia algoritmusokat használó kamerákkal elemezzék ki az ügyfelek szokásait. A megoldás nem gyűjt és nem is tárol magán jellegű adatokat, s az ügyfelek azonosítható jellemzők nélküli személyekként jelennek meg a rendszerben. Az elemzések után mindegyik képet törlik.

A MOD.03 a Modcam aktuális kameraszenzora, amellyel valós időben egy értékesítési felületen létrehozhatók és elemezhetők a mozgási profilok. Ezáltal az autókereskedők például megtudhatják, hogy a vásárlóik hol tartózkodnak a leghosszabb ideig, melyik modellek érdeklik őket a leginkább, hol alakulnak ki csoportok és melyik ajánlatnál mennyi időt töltenek az emberek. Ezen információk alapján optimalizálhatók az autószalonok. A Mercedes-Benz ezért az új kereskedéseit szeretné felszerelni a szenzorokkal.


A német konszern Böblingen teszteli az új rendszert, amelyhez az nVidia és a Modcam mesterséges intelligencia technológiáját alkalmazza. A szenzorokat kiegészítették az nVidia Jetson Nano moduljával a helyi adatfeldolgozás segítésére. A Jetson Nano négy ARM Cortex-A57 típusú processzormagból és egy 128 aktivált CUDA-magot tartalmazó Maxwell grafikus chipből áll, az ára 99 dollár, ezáltal az nVidia legolcsóbb mesterséges intelligencia alkalmazásokhoz használható platformja.

Az elemzésekben a Metropolis nevű nVidia-keretrendszer segít, amelyet a cég az okosvárosokhoz és azok infrastruktúrájához fejlesztett ki azért, hogy a szenzorok és dolgok internete eszközök milliárdjaiból nyerhessen ki információkat. A megoldás alkalmazható a kígyózó embersorok és a csomagok követésére, az útvonalak optimalizálására, az infrastruktúrákkal kapcsolatos valós idejű figyelmeztetések kiadására vagy a közlekedés menedzselésére. A Modcam részt vesz az nVidia Inception nevű startup-programjában, amelynek keretében a társaság fejlesztőeszközökkel és szakértelemmel támogatja a vállalkozásokat, valamint segíti a piacon való megjelenésüket.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások