Notebooknak látszó dokkolóegység

Notebooknak látszó dokkolóegység

2020. június 7. 10:30, Vasárnap
Az új eszköz kívülről teljesen úgy néz ki, mint egy laptop.

A Nex Computer által kifejlesztett és piacra dobott Nexdock Touch nevű készülék az okostelefonok vagy a Raspberry Pi típusú miniatűr számítógépek dokkolóegységeként használható, de a termékek szinte notebookként működhetnek a segítségével. Ehhez elegendő csupán a két eszközt egy kábellel összekötni.

A gyártó a kiegészítőt ellátta egy 14,1 hüvelykes érintőképernyővel és akkumulátorral, viszont nincs beépített kamera. Az üzemidő egyelőre nem ismert. A Nex Computer megalkotott egy tartót is, amelynek segítségével az okostelefonok a dokkolóegység mellé állíthatók, így kényelmesen elhelyezhetők a Nexdock Touch mellett. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a tartó mennyibe kerül és mikortól lehet majd megvásárolni, a különleges dokkolóegység bevezető ára viszont 249 dollár, míg a végső ára 320 dollár lesz. Az első kiszállítások augusztus 31-től történnek.

A Nexdok Touch az okostelefonok és a Raspberry Pi mellett használható a különböző notebookokhoz és a Chromebookhoz is, az utóbbi esetben gyakorlatilag azok második képernyőjeként működhet. A cég már korábban piacra dobta a Nexdock és a Nexdock 2 típusú modelleket, azok ugyanakkor még nem rendelkeztek érintőkijelzővel. Különbség még, hogy az új modell az elődeinél jobb hangszórókat és egy nagyobb érintőpadot kapott.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások