Továbbra is jól szerepel a Huawei ökoszisztémája

Továbbra is jól szerepel a Huawei ökoszisztémája

2020. július 30. 21:06, Csütörtök
A saját platform terjeszkedése az amerikai lépések ellenére töretlen.

Az első számú kínai telefongyártó (amely az elmúlt években a globális második helyet is megkaparintotta ebben a szegmensben) néhány nappal ezelőtt, egy számukra belföldi konferencián számolt be az elmúlt időszak fontosabb eredményeiről, legalábbis ami a saját szoftveres platform helyzetét, annak változását illeti. A siker egyértelmű, itt meg tudták akadályozni a komoly visszaesést.

A Huawei kapcsán érkező hírekről mi is folyamatosan beszámoltunk, legutóbb például arról írtunk, hogy Európa meglehetősen megosztott a kérdésben, itt nem minden fontosabb ország döntött a kínai eredetű eszközök jövőbeni tiltásáról. A gyártó számára nyilván fontos részlet, hogy a TSMC együttműködésére sem feltétlenül számíthatnak, itt a jövőben az 5 nanométeres chipek miatt kerülhet ez még inkább előtérbe, viszont közben a szoftveres oldalon sikerült megkerülni a korlátozások jó részét, hiszen saját új appkeresőjükkel könnyen megtalálhatók és telepíthetők azon alkalmazások, amelyek a Google platformjának elérhetetlensége miatt elméletileg nem kerülhetnének fel saját telefonjaikra. Nyilván ez nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy most növekvő számokról adtak hírt, itt ugyanis mind a felhasználói tábor, mind pedig az elérhető alkalmazások kapcsán növekedést jelenthettek.

A Kínában megrendezett konferencián a cég részéről annyit árultak el, hogy a HMS Ecosystem ma már 700 millió készülékre, pontosabban azok tulajdonosaira támaszkodik, ami 32 százalékos bővülést jelent egyetlen év alatt. A külsős fejlesztők száma szintén megugrott, ez ma eléri az 1,6 millió főt, miközben a gyártó maga 170 országot és régiót ér el megoldásaival, a növekedés tehát a teljes amerikai beszállítócsatorna kiesése után sem állt le, dacára annak, hogy erre 2018-ban még 18 milliárd dollárt fordítottak. A Petal Search révén a felhasználók könnyen telepíthetik a Play Store és a további androidos szoftverboltok kínálatában megtalálható alkalmazásokat, ez tehát szintén nem jelent akadályt a nagy többség számára.

A cég a jelenlegi helyzet szerint még hozzáfér majd az 5 nanométeren készülő Kirin 1020 chipekhez, amelyek szintén a TSMC gyártósorairól érkeznek majd, kérdés azonban, hogy az ezt követő modelleket ki gyártja majd le.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban