Kiderültek az AirPods Max fejlesz­tésének részletei

Kiderültek az AirPods Max fejlesz­tésének részletei

2020. december 19. 21:39, Szombat
Az Apple nem csupán egy drága fejhallgatót akart megalkotni.

A társaság néhány héttel ezelőtt jelentette be az első hagyományos fejhallgatóját, amely a saját márkaneve alatt jelent meg. Az új AirPods Max aktív zajszűrési és 3D-audio funkcióval rendelkezik, a támogatott szabványok között van a Dolby Atmos. Nemrég ismertté vált, hogy az új készülék minden bizonnyal nem számíthat majd kiemelkedő sikerre a piacon, amely elsősorban arra vezethető vissza, hogy nagyon drága, hazánkban például 234 990 forintba kerül. Ez az árképzés pedig aligha fogja vonzóvá tenni a tömegpiacon.

Most Evans Hankey, a kaliforniai cég tervezőcsapatának vezetője a Casa Brutus japán honlapnak mesélt az AirPods Max és ahhoz tartozó Smart Case tároló fejlesztésének részleteiről. Az előbbi terméket különösen a drága ára miatt bírálták, míg az utóbbi még nem igazán tudta meggyőzni a kritikusokat. Az interjút a MacRumors is átvette.

A menedzser elmondta, hogy több száz prototípust fejlesztettek ki azért, hogy megtalálják az optimális egyensúlyt a kényelmes viselet és a hangminőség között. Rengeteg munkát fektettek be a megfelelő forma kialakításába, hogy egyrészt a fejhallgató több órán át tartó viselése se okozzon problémákat, másrészt elég szorosan simuljon a felhasználók fejére, ne essen le arról és ezáltal tökéletesen izolálja a külső zörejeket.

A Smart Case lehetővé teszi az eszköz helytakarékos tárolását és ez közel sem mondható el a konkurens termékek mindegyikéről. Azonban a vásárlók és a szakemberek egyaránt kritizálták a tárolót, amelyet az első tesztekben szinte mindenhol "haszontalannak" neveztek. Az eszköznek köszönhetően ugyan az AirPods Max úgy néz ki, mintha egy kis kézitáskában lenne elhelyezve, de a Smart Case gyakorlatilag egyáltalán nem védi a kiegészítőt. Ráadásul a tároló nélkül a készülék nem kapcsolható ki.

Evans Hankey ezenkívül elárulta, hogy kifejlesztettek egy érintésérzékeny kezelőfelületet is, amelyen keresztül az AirPods Max vezérelhető, de a tervezőcsapat végül úgy döntött, hogy egy nagyobb méretű úgynevezett digitális koronát alkalmaznak, éppúgy, ahogy az Apple Watch esetében is, mert azzal a hangerő sokkal pontosabban szabályozható.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások