Kiegészítőkké válnak a maszkok

Kiegészítőkké válnak a maszkok

2021. április 8. 13:35, Csütörtök
Rövid időn belül két arcvédő megoldás is megjelenhet a piacon.

A Razer januárban jelentette be a Hazel projektet, amelynek keretében megalkotott maszk a vírusok és a baktériumok elleni hatékony védelmen túl ventilátort, mikrofont, hangszórót és RGB-világítást is fog kínálni. Az utóbbi ahhoz járulhat hozzá, hogy a kommunikáció egyszerűbbé váljon.

Min-Liang Tan, a Razer vezetője március végén a Yahoo Finance kérdésére válaszul megerősítette, hogy jelenleg mindent elkövetnek azért, hogy a program megvalósuljon és a maszk valódi termékké váljon. A fejlesztés azután kezdődött el, hogy keresni kezdték a jelenleg elérhető maszkok környezetbarát és újrahasznosítható alternatíváit. A menedzser úgy vélte, hogy az okosmaszkok az oltások elterjedése után is hasznosak lesznek.

Most a Honeywell és a Will.i.am nevű rapper (William James Adams Jr.) bemutatták a Xupermask nevű kiegészítőt, amely Bluetooth-támogatást, integrált vezeték nélküli fülhallgatókat, feltölthető akkumulátort, három darab kétsebességes ventilátort és két LED-eket kínál.

A Xupermask tervezett bevezető ára 299 amerikai dollár lesz és azt egyszerre szánják védőeszköznek és divatos kiegészítőnek. Will.i.am szerint a maszkok a jövőben ugyanolyan fontosak lesznek, mint a cipők, csak nem a lábat fogják védeni, hanem az arcot. A Xupermask korlátozott számban lesz elérhető.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások