Kriptovalutás fizetési funkciót tesztel a Signal

Kriptovalutás fizetési funkciót tesztel a Signal

2021. április 9. 01:53, Péntek
A platform a jövőben a lehallgatásbiztos kommunikáció mellett lekövethetetlen tranzakciókat is kínálna.

A Signal elsősorban arról ismert, hogy rendkívül erős titkosítással felvértezett és adattakarékos szolgáltatás. A cég most Nagy-Britanniában teszteli azt a funkciót, hogy a rendszerében a MobileCoin nevű digitális pénzzel is lehessen a jövőben fizetni. A felhasználók a Signal béta verziójában küldhetik egymásnak a virtuális fizetőeszközben tartott összegeket. A Wired szerint a társaság célja az, hogy olyan pénzküldési lehetőséget kínáljon az embereknek, amelyet a küldő és a címzett személyen kívül senki sem láthat vagy követhet.

A Signal és a MobileCoin között van kapcsolat, ugyanis Moxie Marlinspike, a Signal alapítója korábban a kriptovaluta tanácsadója volt és részt vett a fejlesztésben is. A rendszer felismerhetetlenné teszi az átutalásokat és azok összegét is. A tesztelőknek először egy MobileCoin-pénztárcát kell létrehozniuk, majd azt összekötniük az okostelefonjukra telepített Signal alkalmazással. A digitális pénzt jelenleg csak az FTX nevű virtuális fizetőeszköz-tőzsdén lehet megvásárolni, az értéke erősen változik.

Matthew Green kriptográfia professzor veszélyesnek nevezte az elképzelést, mondván a titkosított üzenetküldő program tisztaságát sikerül majd ötvözni a törvények és a szabályozások azon rémálmával, amelyet a kriptovaluták jelentenek. Ugyanezt az álláspontot képviselte Bruce Schneier biztonsági szakértő is. Marlinspike ugyanakkor úgy vélte, hogy a Signal esetében nincs szükség további szabályozásra, mivel nem lesz ellenőrzési lehetőségük a MobileCoin felett. Josh Goldbard, a MobileCoin vezetője pedig hozzátette, hogy a platformnak azért kell bevezetnie a fizetési funkciót, hogy megőrizze a világ vezető üzenetküldő alkalmazásaival szembeni versenyképességét.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban