Éveken át tartó chiphiánnyal számol az Intel

Éveken át tartó chiphiánnyal számol az Intel

2021. június 1. 23:29, Kedd
A társaság ezért szeretné növelni a gyártási kapacitásait és tervezi Európában egy új üzem felépítését.

Pat Gelsinger, az Intel új vezérigazgatója március végén bejelentette bejelentette, hogy erősíteni akarják az amerikai egyesült államokbeli és európai létesítményeik gyártási kapacitásait, emellett más megrendelőknek is gyártanának chipeket. A tervek alapján az Intel Arizonában épít fel két új gyárat 20 milliárd amerikai dollárért és kiépítené az együttműködést az olyan piaci szereplőkkel, mint a GlobalFoundries, a Samsung, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) és a United Microelectronics Corporation (UMC). A menedzser májusban több milliárd eurós EU-támogatást kért a kontinensen tervezett új üzem felépítéséhez.

Gelsinger a virtuálisan megrendezett Computex tajpeji kiállításon most arról beszélt, hogy a félvezetők területén kialakult helyzet még hosszú ideig tarthat. Ugyan az ipar a rövid távú problémákat igyekezett megoldani, de még több évig tarthat, amíg sikerül minden dolgot megoldani. Az Intel vezetője rámutatott, hogy a koronavírus-járvány alatt az otthoni munkavégzés elterjedésével robbanásszerűen megnőtt a kereslet a fogyasztói elektronikai félvezetőkre. Ők ezért szeretnék növelni a gyártási kapacitásaikat és minden korábbinál nagyobb mértékben akarnak szerepet vállalni a chipmegrendelések teljesítésében.

A menedzser végül elmondta, hogy az autógyártók számára is akarnak chipeket készíteni, ami erősítheti majd az Intel és a TSMC, valamint a Samsung Electronics közötti versenyt. Jelenleg a korszerű félvezetők több mint kétharmadát Ázsiában gyártják.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások