A PayPalé lehet a Pinterest

A PayPalé lehet a Pinterest

2021. október 21. 22:17, Csütörtök
A fizetési szolgáltató felvásárolná a közösségi oldalt.

A Bloomberg szellőztette meg azt az információt, hogy a PayPal részvényenként 70 amerikai dollárért megvenné a Pinterestet, így a teljes vételár elérné a 45 milliárd amerikai dollárt. Amennyiben az üzlet létrejön, úgy ez lenne a legnagyobb tranzakció, amely egy közösségi platform megszerzésére irányult. Az információt egyelőre sem a PayPal, sem a Pinterest nem kommentálta.

A felvásárlás azért lenne különösen érdekes, mert februárban még úgy állt a helyzet, hogy a Pinterestet a Microsoft venné meg. Akkor az ügyben számos egyeztetésre sor került a két fél képviselői között, majd a tárgyalások megszakadtak. Az elmúlt években mind a PayPal, mind a Pinterest értéke jelentős mértékben megnőtt. Ez részben annak köszönhető, hogy a szolgáltatások profitálni tudtak a koronavírus-járványból.

A Pinterest tavaly több mint 100 millió új felhasználóra tett szert, így jelenleg már 459 millió aktív felhasználóval rendelkezik, a tőzsdei értéke pedig 51 milliárd dollár. A részvényeinek ára 2020 február óta a hétszeresére nőtt, míg a piaci értéke a koronavírus-járvány kitörése óta 600 százalékkal emelkedett. A Pinterest részvényének ára a mostani hír hallatán közel 13 százalékkal emelkedett és megközelítette a 63 amerikai dollárt.

A PayPal részvénye 2020 eleje óta több mint 125 százalékkal drágult és a vállalat tőzsdei értékét több mint 300 milliárd amerikai dollárra becsülik. A részvény ugyanakkor most 4,9 százalékkal gyengült, amely azt jelzi, hogy a részvényesek és a befektetők nem igazán bíznak az üzletben, s ezt főleg azzal magyarázták, hogy a Pinterest nagyon távol áll a PayPal üzleti modelljétől. A felmerült aggályok ellenére a PayPal és a Pinterest képviselői közötti egyeztetések nagyon előrehaladott állapotban vannak és a következő hetekben sikeresen lezárulhatnak.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások