Bezárták az elnököt fenyegető tinédzsert

Bezárták az elnököt fenyegető tinédzsert

2001. február 25. 21:57, Vasárnap
Az e-mailben érkező fenyegetőleveleket egyre komolyabban veszik a hatóságok, különösen abban az esetben, ha valaki az Amerikai Egyesült Államok elnökét veszi célba.

Legutóbb egy amerikai tinédzser küldött fenyegető levelet az Államok első emberének, de a titkosszolgálat gyorsan elfogta a "bűnelkövetőt". Az elnök fenyegetésével vádolt 14 éves fiatalt szerda este kapták el, azóta pedig a Marion Megyei Javítóintézet vendége.

"Meg foglak ölni. Figyellek téged, és meg foglak ölni, mert utállak!" - írta a tinédzser George W. Bush elnök e-mail címére.

"Nem hiszem, hogy ezeket a leveleket George Bush megkapta. Szerintem a bürokrácia időben kiszűrte őket." - mondta Jim Slagle, ügyész.

George W. Bush elnök, aki ellenszenves
volt a tinédzsernek

A rendőrség szerint a fiatal, akinek a neve kora miatt nem közölhető, beismerte tettét. Saját bevallása szerint azért küldte a leveleket, hogy lenyűgözze a barátait. A fiú később megpróbálta jóvátenni bűnét azzal, hogy bocsánatkérő üzenetet küldött a Fehér Háznak.

Diákcsíny?
"Senki sem gondolta, hogy valóra váltja az ígéretét. Egy egyszerű diákcsínyről van szó. Mindössze egyetlen egy levelet küldött, ami ráadásul tele van helyesírási hibákkal."

A nyelvtani hibákkal teletűzdelt levél könnyedén javítóintézetbe juttathatja íróját. Az amerikai törvények szerint a fiú bűnt követett el, ráadásul egy másik tette miatt csak feltételesen volt szabadlábon.

A titkosszolgálat nem sok időt fektetett a nyomozásba. A levelet február 11.-én küldték el, február 16.-án a szolgálat emberei már Marion városban nyomoztak. A fiú a [email protected] címre küldte fenyegetőlevelét.

A hatóságok a nyomozásról nem beszélhetnek bővebben, mert az elkövető fiatalkorú.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások