Rendelkezik kripto­valutákkal Tim Cook

Rendelkezik kripto­valutákkal Tim Cook

2021. november 14. 17:25, Vasárnap
A menedzser úgy vélte, hogy bizonyos feltételekkel észszerű a virtuális fizetőeszközök vásárlása és birtoklása.

Tim Cookot, az Apple első emberét a The New York Times által szervezett DealBook Online Summit nevű konferencián kérdezték meg a kaliforniai konszern digitális pénzekkel kapcsolatos terveiről. Bár az üzletember azokról nem árult el semmit, de kijelentette, hogy vannak a birtokában digitális pénzek és hozzátette, hogy szerinte észszerű dolog a kriptovaluták megvásárlása és birtoklása, ha azok részét képezik egy diverzifikált portfóliónak. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy senkinek sem akar befektetési tanácsokat adni.

Cook nem árulta el, hogy milyen virtuális fizetőeszközök vannak a tulajdonában, de azt kifejtette, hogy már egy ideje érdekli a téma, amelyet igyekezett kutatni is és mindenképpen érdekesnek talál. Az ő személyes érdeklődése ellenére azonban az Apple nem fogja a vagyona egy részét digitális pénzekbe fektetni és azt sem tervezik a közeljövőben, hogy a felhasználók bitcoinért vagy más kriptovalutáért cserébe megvásárolhassák a társaság termékeit. A vállalat jelenleg más szempontokat és dolgokat vesz figyelembe, de azokról Cook nem akart beszélni.

A menedzsert megkérdezték arról is, hogy mit gondol a jelenleg rendkívül népszerűnek számító nem behelyettesíthető érmékről (NFT), amelyek gyakorlatilag digitális eredetigazolások és tulajdoni lapok, s amelyekkel bizonyítható egy eszköz, kép, animáció, videó vagy egyéb digitális dolog eredetisége. Az NFT-ket szintén érdekesnek tartotta, de úgy gondolta, hogy még némi időbe telik majd mire annyit fejlődnek, hogy az átlagemberek kezdhetnek velük valamit.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások