Kriptovalutát fejleszt a PayPal

Kriptovalutát fejleszt a PayPal

2022. január 10. 22:35, Hétfő
A virtuális fizetőeszközt az amerikai dollár árfolyamához rögzítik.

Tavaly márciusban a PayPal bejelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államokban lehetővé teszi a kriptovaluták használatát és arra akar összpontosítani, hogy segítse a digitális pénzek általános elfogadását, amelyre szükség van, mert világszerte egyre inkább elterjednek a digitális fizetések és a kriptovaluták.

A társaság most a Bloomberg hírügynökségnek megerősítette azt az információt, hogy saját virtuális fizetőeszköz megalkotásán dolgozik. A Paypal Coin nevű digitális pénz úgynevezett stablecoin lesz, vagyis az értéke a hagyományos valuták árfolyamához lesz kötve, ezáltal elkerülhetővé válnak a nagy árfolyamváltozások.

A Paypal Coint 1:1-ben váltanak át az amerikai dollárra. A hírt elsőként a Steve Moser által szerkesztett The Tape Drive nevű oldal közölte. A fejlesztő a PayPal iOS-alkalmazásának a kódjában fedezte fel az információt. A szoftverrel már most is lehet kriptovalutákat (bitcoin, bitcoin cash, ethereum, litecoin) vásárolni.

A vállalat szóvivője elmondta, hogy ahhoz, hogy a projekt megvalósuljon, szorosan együttműködnek a szabályozó hatóságokkal. Az elkészített logó egy belső pályázat keretében valósult meg, de még nem tekinthető véglegesnek. Fernandez da Ponte, a PayPal kriptoügyekért felelős menedzsere hozzátette, hogy most még nincsen a stablecoinokkal kapcsolatos ideáljuk, így a fejlesztés inkább a biztonsági kihívásokra adott válasznak tekinthető.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások