Dániában a legjobb a digitális életminőség

Dániában a legjobb a digitális életminőség

2022. május 21. 00:17, Szombat
Magyarország a 110 államot tartalmazó mezőny első harmadában végzett.

A Surfshark nevű virtuális magánhálózat-szolgáltató 110 országot és régiót vizsgált meg a digitális életminőség szempontjából. A cég 2021-es Digitális Életminőség Indexének első helyére Dánia került 0,8313 indexponttal, a második Dél-Korea lett, míg a harmadik Finnország. Az első tíz állam és régió közül hat európai. A rangsorban Izrael a negyedik, az Amerikai Egyesült Államok az ötödik, a hatodik Szingapúr, amelyet Franciaország, Svájc, Németország és Nagy-Britannia követ.

Az összehasonlítás elkészítésekor a szakemberek számos szempontot vizsgáltak meg, köztük volt az internet megfizethetősége és minősége, valamint az elektronikus infrastruktúra, biztonság és kormányzás. Szintén figyelembe vették az elérhető vezetékes és mobil szélessávú kapcsolatok számát, azt, hogy mennyi átlagos munkaidőbe telik a legolcsóbb szélessávú vezetékes és mobil hozzáférés megszerzése, mennyire stabilak a kapcsolatok, illetve, hogy milyen mértékben növekedik és milyen sebességű a hálózat. A kutatók azt is pontozták, hogy milyen a nemzeti adatvédelem és mennyire vannak online is jelen a helyi kormányok.


A visegrádi négyekből mi vagyunk az utolsók

A lista 32. helyén található Magyarország a 8. lett az elérhető legnagyobb szélessávú sebességek területén, 13. a szélessávú internet stabilitásában és 25. a mobilinternet stabilitásában. Hazánk legrosszabbul a mobilinternet-sebesség növekedésében teljesített, ott csak a 76. lett, az online szolgáltatások indexében az 52., míg a szélessávú internetsebesség növekedésében a 46. helyet szerezte meg. Magyarország a legolcsóbb mobilinternet-elérés megszerzésében a 30., a legolcsóbb szélessávú internethozzáférés megszerzésében a 37. helyre került. Előbbihez 112 másodperc, utóbbihoz 119 perc munkára van szükség. Hazánk az internet minősége tekintetében a 29., az elektronikus infrastruktúráéban a 32., az elektronikus biztonságéban a 28., míg az elektronikus kormányzáséban a 45. helyen végzett.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások