3D Internet a Macromedia és az Intel gondozásában

3D Internet a Macromedia és az Intel gondozásában

2001. április 12. 23:34, Csütörtök
A két vállalat kedden közölte, hogy közösen szeretnék létrehozni azt az új technológiát, amely jobb 3 dimenziós internetes grafikát tesz majd lehetôvé.

A gyártó legújabb grafikus szoftvere, a Macromedia Director 8.5 már támogatja az Intel internetes 3D renderelést végzô meghajtóprogramját, amely a bonyolult 3 dimenziós alkalmazások futtatásának terhét leveszi a szerverekrôl, mert azt részben a felhasználó számítógépe végzi, amelybôl számos elôny származik. Mivel a munka egy része áttevôdik a helyi gépre, a szervernek kevesebb adatot kell oda elküldenie, ami különösen a kis sávszélességü kapcsolattal rendelkezôknek jó, hiszen csökken a letöltési idô. Az Intel új módszere emellett alkalmas a feladatok különbözô szétosztására is, emiatt a gyors processzorok birtokosai jobb képminôséget élvezhetnek, de ugyanakkor a régebbi CPU-val dolgozók is ugyanúgy elérhetik az adott grafikát, jóllehet alacsonyabb felbontásban és kevésbé jó minôségben. A cégek közleménye szerint a program a mai leggyorsabb Pentium 4-es rendszereken nyújt optimális teljesítményt.

"Lényegében mi a számítógépet dolgoztatjuk meg keményebben ahelyett, hogy a modemmel tennénk ugyanezt" - mondta Manny Vara az intel szóvivôje, hozzátette ezen kívül, hogy amikor az ötlet elméletben megszületett fôleg az 56 Kbps sebességü modemet használókra gondoltak, de persze az összes felhasználónak elônyei származnak belôle.

A fejlesztô elmondása szerint a Macromedia Director 8.5 Shockwave Studio megjelenése mind a Windows, mind Apple Macintosh alá májusban várható. Az ára új vásárlóknak 1199 dollár, azoknak akik a 8.0-s verzióról szeretnék szoftverüket frissíteni csak 199 dollár, azoknak akik az 5-tôl 7-ig levô valamelyikrôl pedig 399. A francia, német, koreai és japán verziók júniustól kerülnek majd forghalomba. Szintén májustól lesz hozzáférhetô az egyéni felhasználók számára az ingyenes verzió. A publikus béta változat, egy 3D mintával együtt már most letölthetô.

  • A szoftver letöltése

    Kapcsolódó linkek

  • Listázás a fórumban 
    Adatvédelmi beállítások