A Reddit lecseréli azokat a moderátorokat, akik nem hajlandók megnyitni a topikjukat

A Reddit lecseréli azokat a moderátorokat, akik nem hajlandók megnyitni a topikjukat

2023. június 19. 08:02, Hétfő
Az API-változtatások elleni tiltakozásban részt vevő Reddit-közösségek több moderátora ma üzenetet kapott a cégtől. A vezetésnek elege lett a lázadásból, erővel verik azt le.

A múlt héten Steve Huffman, a Reddit vezérigazgatója még azt nyilatkozta, hogy "nincs problémánk a tiltakozásokkal", most pedig kiderült, hogy Huffman "olyan változtatásokat tervez", amelyek lehetővé tennék, hogy a felhasználók könnyebben leszavazhassák a moderátorokat. Bár a tiltakozás - amelynek okáról itt számoltunk be - a csúcsponton több mint 8000 szubredditet érintett, eredetileg csak két napra volt tervezve, de sok szubreddit határozatlan ideig zárva marad. Vannak köztük olyan népszerű közösségek, mint az r/music, r/videos vagy az r/nba - összesen több, mint 4000 topik.

A Reddit múlt héten csütörtökön egy tájékoztatóban azt mondta, hogy "nem nyitja újra egyoldalúan a közösségeket", de az u/ModCodeofConduct nevű admin-fiók szerint a cég eltávolíthatja és lecserélheti a vállalat moderátori szabályozatát megsértő moderátorokat. "Ha egy moderátorcsapat egyhangúlag úgy dönt, hogy abbahagyja a moderálást, új, aktív moderátorokat hívunk, hogy ezek a terek nyitva és elérhetőek maradjanak a felhasználók számára" - írta az u/ModCodeofConduct. Tim Rathschmidt szóvivő megerősítette, hogy a közelgő API-árváltozások elleni tiltakozásul elsötétülő szubredditek moderátorai megsérthetik a magatartási kódexet.

Az r/funny - a legnagyobb subreddit, amely zárttá vált - egy moderátora egy kitűzött üzenetben arra kérte a Redditet, hogy "hallgasson a moderátoraira és a mindennapi felhasználóira", és arra kérte őket, hogy "ne dolgozzon az önkéntesei ellen." Az r/Apple meg is nyílt újra, mert attól tartottak ha nem tesznek így, erőszakkal nyitják meg újra. "A legjobbat akarjuk ennek a közösségnek, és nincs más választásunk, mint újra megnyitni - vagy megnyitják helyettünk" - írta egy moderátor. Egy másik r/Apple mod lemondott a Reddit intézkedései elleni tiltakozásul.

"Nem fenyegettünk meg senkit" - mondta Tim Rathschmidt, a Reddit szóvivője. "Mi nem így működünk. Az emberek nyomás alá helyezése nem célunk. Az elvárásokat és a dolgok működését kommunikáljuk. Az emberek fórumozni akarnak, a modok pedig moderálni. Azt akarjuk, hogy azok a modok, akik moderálni akarnak, megtehessék".

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások