Musknak esze ágában sincs megverekedni Zuckerberggel

Musknak esze ágában sincs megverekedni Zuckerberggel

2023. augusztus 15. 11:40, Kedd
Ugyanaz zajlik, mint a Twitter megvásárlásánál, bemondott valami nagyot, és utána próbál kitáncolni mindenféle kifogásokra hivatkozva.

Mark Zuckerberg nem zárkózik el az Elon Muskkal való ketrecharctól, de mindez valószínűleg nem fog megtörténni, és nem az ő hibájából. A milliárdos páros június óta üzenget egymásnak, mióta a Twitter-konkurensnek szánt Thread miatt Musk kihívta Zuckerberget egy bunyóra. Mint arról több hírben beszámoltunk, a Meta vezérigazgatója beleállt a dologba. Musk azóta is csak tétovázik, amit Zuck nem rejt el a nyilvánosság elől. "Azt hiszem, mindannyian egyetérthetünk abban, hogy Elon nem gondolja komolyan, és ideje továbblépni" - írta Zuckerberg a Threadsen. Közlése szerint Dana White, a UFC elnöke felajánlotta, hogy a mérkőzés egy legitim jótékonysági meccs legyen, de mivel Musk továbbra sem kötelezi el magát, a Facebook-főnök szerint "itt az ideje továbblépni és arra koncentrálni, hogy olyan emberekkel versenyezzünk, akik komolyan veszik a sportot".

Post by @zuck
View on Threads

Musk azzal mentegetőzött, hogy egy MRI-vizsgálatra és esetleges műtétre van szüksége bármilyen küzdelem előtt. Persze inkább az állhat a háttérben, hogy Zuckerberg valóban tud harcolni, helyi jiu-jitsu bajnokságon is részt vett, amire bárki benevezhet. Musk múlt hét pénteken felvetette, hogy a küzdelmet nem az UFC, hanem ő és Zuckerberg rendezné meg, az X tulajdonosa emellett azt is elmondta, hogy beszélt az olasz miniszterelnökkel és a kulturális miniszterrel, akikkel "megegyeztek egy epikus helyszínről". Sokan feltételezték, hogy ez az "epikus helyszín" a római Colosseum lesz, de ezt Gennaro Sangiuliano olasz kulturális miniszter cáfolta. Bár elismerte, hogy tárgyalt Elonnal, "nem Rómában lesz megtartva" - mondta Sangiuliano.


Zuckerberg megjegyezte, hogy Musk szombatig még mindig nem egyezett bele egy tényleges időpontba, és hogy "ha valaha is megteszi, hallani fogtok róla". Mostanra tehát Zuckerberg ugyanolyan zavarodottan áll a helyzet előtt, mint mi. "Elon nem erősít meg egy időpontot, aztán azt mondja, hogy műtétre van szüksége, és most azt kéri, hogy helyette gyakoroljunk egy kört az edzőtermemben" - írta Zuckerberg a Threads-en. "Ha Elon valaha is komolyan gondolja amit mondd, tudja, hogyan érhet el engem."


Zuck állítását, miszerint Elon az ő házában szeretné lejátszani a dolgot, Musk maga erősítette meg. Közzétette ugyanis a Mark által elküldött üzenetet, amelyben azt írja, hogy "Ha még mindig szeretnél egy igazi MMA-meccset, akkor eddz egyedül, és szólj, ha készen állsz a versenyre. Nem akarok folyton olyasmit hype-olni, ami soha nem fog megtörténni, szóval vagy el kell döntened, hogy megcsinálod, és hamarosan meg is teszed, vagy továbblépünk" - írta Zuckerberg Musknak. Musk válasza erre az üzenetre bizonyíték arra, hogy nem veszi komolyan a dolgot. "Hétfőn Palo Altóban leszek. Harcoljunk az Octagonodban" - ajánlotta fel a világ egykor leggazdagabb embere. "Nem sokat gyakoroltam" - ismerte el Musk. "Bár a méretkülönbségünk miatt nagyon valószínűtlennek tartom, te egy modern Bruce Lee vagy és valahogy győzni fogsz" - tette hozzá.


Hogy Zuckerberg mit válaszolt erre, nem tudjuk, de Elon most ismét közölte, hogy még mindig ugyanolyan komolyan gondolja a verekedést. "A ma esti Palo Alto-i Tesla önvezető tesztvezetésen megkérem az autót, hogy vezessen Mark Zuckerberg házához" - tweetelte Musk, hozzátéve, hogy tervezi, hogy élőben közvetíti az útját az X-en, így mindannyian valós időben követhetjük a kalandját. (Érdemes felidézni, hogy korábban merényletre hivatkozva érvelt a magánrepülője helyzetét kiposztoló Twitter-felhasználó letiltása mellett.) "Ha szerencsénk lesz és Zuck tényleg kinyitja az ajtót, a harc elkezdődik! (Nemsokára jön Zuck kommentje arról, hogy ő természetesen szívesen harcolna bármikor, de blablabla UFC vagy valami)" - írta Musk, aki nagyotmondásban biztosan világbajnok, mert a magángépe helyzetjelzője szerint Clevelandben volt.

Mostanra már kiismerhető lett Musk: fenyegetőzik ("Elmegyek a házadhoz, hogy megverekedjek veled"), de ha számon akarják emiatt kérni felemeli a kezét, és tiltakozik, hogy az egész csak egy vicc volt. Valószínűleg Musk nagyobb veszélynek van kitéve, ha a Tesla "teljes önvezető" képességeire támaszkodik, mint Zuckerberg, ha Musk megjelenik az ajtóban.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások