350 000 Nvidia chipet akar venni Zuckerberg, hogy szupererős MI-t építsen

350 000 Nvidia chipet akar venni Zuckerberg, hogy szupererős MI-t építsen

2024. január 20. 14:19, Szombat
A Meta egyre komolyabban igyekszik biztosítani a helyét a növekvő mesterséges intelligencia fegyverkezési versenyben.

Mark Zuckerberg vezérigazgató bejelentette, hogy a Meta saját általános mesterséges intelligenciát, úgynevezett AGI-t tervez építeni, amely szinte minden téren megfelel vagy felülmúlja az emberi intelligenciát. Elmondta, hogy a vállalat ezt követően meg fogja nyitni azt a fejlesztők előtt. A Meta közösségi hálózatán, a Threads-en közzétett videóban Zuckerberg elmondta, hogy a chatbotok, az alkotók és a vállalkozások számára készített legjobb MI megalkotásához mindenütt további előrelépésre van szükség.

"Egyértelművé vált, hogy a szolgáltatások következő generációjához teljes általános intelligencia kiépítésére van szükség" - mondta. "Hosszú távú elképzelésünk az általános intelligencia megalkotása, felelős nyílt forráskódúvá tétele és széles körben elérhetővé tétele, hogy mindenki profitálhasson belőle. Ennek támogatása érdekében közelebb hozzuk egymáshoz a két fő mesterséges intelligencia-kutatócsoportunkat (FAIR és GenAI). Jelenleg a következő generációs Llama 3 modellünket képezzük, és hatalmas számítási infrastruktúrát építünk a jövőbeli ütemtervünk támogatására, beleértve 350 000 H100-at az év végéig - és összességében majdnem 600 000 H100-nak megfelelő számítási kapacitást, ha más GPU-kat is figyelembe veszünk."

Elmondta, hogy úgy véli, a vállalat MI-víziója és a metaverzum összefügg. "Az évtized végére szerintem sok ember fog beszélgetni az MI-kkel olyan okosszemüvegek segítségével, mint amilyet a Ray Ban-nel közösen építünk." A Meta legújabb Ray Ban-szemüvege mesterséges intelligenciával működik, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szabadon telefonáljanak, üzeneteket küldjenek és videókat készítsenek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mark Zuckerberg (@zuck) által megosztott bejegyzés


A nagy technológiai vállalatok, köztük a Microsoft, a Google és az Amazon továbbra is új MI-eszközöket és elképzeléseket tesznek közzé. Néhány tech-szkeptikus azonban aggodalmakat osztott meg azzal kapcsolatban, hogy ezek a nagyvállalatok és az olyan új szereplők, mint az OpenAI, nem szándékolt károkat okozhatnak ezekkel a forradalmi termékekkel. Idén korábban Zuckerberg elmondta, hogy a Meta egy új "felső szintű termékcsoportot" hoz létre, hogy "felturbózza" a vállalat MI-eszközökkel kapcsolatos munkáját. Azóta a Meta olyan eszközöket és információkat adott ki, amelyek célja, hogy a felhasználók megértsék, hogyan befolyásolja a mesterséges intelligencia azt, amit az alkalmazásaiban látnak.

Dipanjan Chatterjee, a Forrester Research elemzője szerint a vállalat elmozdulása az MI felé nem meglepő, mivel az iparág egésze erre halad, de figyelemre méltó, hiszen a cég nem is olyan régen még át is nevezte magát a metaverzum miatt. "Egyértelmű, hogy a metaverzum iránti érdeklődés jelentősen megkopott azóta, hogy a Facebookból Meta lett, így nem meglepő, hogy a vállalat az MI felé fordult, hogy visszahozza a márka elveszett fényét".

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások