Commodore 64-et másoló vezeték nélküli mechanikus billentyűzet jelent meg

Commodore 64-et másoló vezeték nélküli mechanikus billentyűzet jelent meg

2024. március 30. 21:18, Szombat
A 8BitDo 100 dolláros vezeték nélküli mechanikus billentyűzete tisztelgés a Commodore 64 előtt, kattogó Kailh White kapcsolói könnyen cserélhetők.

A Commodore 64 egy egész generációt vezetett be a számítástechnikába. A 8 bites rendszer 1982-ben jelent meg, és 12 éven át, 1994-ig kapható volt. A játékperifériákat gyártó 8BitDo ezt a nosztalgiát szeretné kihasználni, és a héten bejelentette a Retro Mechanical Keyboard - C64 Editiont. A 8BitDo óvatos, nem használják a "Commodore" nevet, de marketinganyagaik hátterében retro Commodore-felszerelések szerepelnek és a sajtóanyag szerint a billentyűzetet "a klasszikusok ihlették". Bizonyos dizájnelemek alapján a billentyűzet egyértelműen a 80-as évek billentyűzet-számítógépének állít emléket. Bézs színét manapság csak olyan új perifériákon látni, amikor egy kütyü réginek akar tűnni. A funkciósor felett szivárványszínű csík fut, mint a Commodore számítógépeken. Van rajta bekapcsológomb, és egy izzó mutatja, hogy működésben van.

A Commodore 64-hez hasonlóan a 8BitDo terméke is korlátozott számú billentyűvel rendelkezik, azaz a jobb oldalán nincsen numerikus szektor. A régi számítógép jobb oldaláról lehagyták az F-billentyűk oszlopáta ma szokásos navigációs billentyűk javára. Természetesen a portok is frissültek: a vezeték nélküli mechanikus billentyűzet USB-C/USB-A tápkábellel csatlakoztatható 2,4 GHz-es vezeték nélküli USB-A dongle-on vagy Bluetooth 5.0-n keresztül. A 8BitDo állítása szerint a billentyűzet 2000 mAh-s akkumulátora 200 órányi használatot bír ki, mielőtt töltésre szorulna.


Az új billentyűzet néhány centivel kisebb, mint az eredeti számítógép, a karcsú kialakítás segíthet a 8BitDo-nak megszólítani a játékosok törzsközönségét. A billentyűzetre raktak néhány speciális gombot is az arcade-hangulatú játékhoz: a joystick és a Super Buttons - ahogy a 8BitDo nevezi őket - makrókkal programozható. A termék nem támogatja az Apple-eszközöket, csak a Windows 10 és az Android 9.0 vagy magasabb verziójú operációs rendszereket. A billentyűzet átprogramozására és a különböző profilok beállítására szolgáló szoftver nem támogatja az Apple OS-eket.

A tervezők egyértelműen gondoltak arra, hogy ez a 2024-es billentyűzet olyan érzést keltsen, mintha több mint 30 évvel ezelőtt jelent volna meg. A billentyűzet alatt Kailh Box White V2 kapcsolók vannak. A modern kialakítás lehetővé tette a 8BitDo számára, hogy azt cserélhetővé tegye, így potenciálisan hosszabb távon is vonzó lehet a felhasználók számára. A 8BitDo C64 billentyűzete 110 dollárért kapható.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások