Az Infineon nem kéri a Rambus szabadalmak érvénytelenítését

Az Infineon nem kéri a Rambus szabadalmak érvénytelenítését

2001. június 4. 06:33, Hétfő
[EBNews] Egy meglepő lépésben a német memóriagyártó Infineon Technologies AG úgy döntött, hogy a társaság nem kéri meg Robert Payne szövetségi bírót a Rambus Inc. SDRAM szabadalmainak érvénytelenítésére.

Mint ahogy már többször megírtuk, a Rambus Inc., a Direct Rambus DRAM memóriák kifejlesztője számos memóriagyártót, köztük az Infineont is azzal vádolta meg, hogy azok megsértették SDRAM memóriákkal kapcsolatos szabadalmait. Az Infineon azonban pert nyert a Rambus-szal szemben, sőt az eljárás során arra is fényderült, hogy a Rambus Inc. csalást követett el, amikor évekig titokban tartotta SDRAM szabadalmait megvárva, amíg a technológia az iparban általánosan elterjed.

Az elemzők és szakértők azt várták, hogy az Infineon Technologies AG miután pert nyert a Rambus-szal szemben, kérni fogja az ügyben illetékes Robert Payne szövetségi bírót, érvénytelenítse a Rambus SDRAM-okkal kapcsolatos szabadalmait a bebizonyosodott csalás miatt. A csalás alapján az Infineon azt készült kérvényezni, hogy a Rambus SDRAM szabadalmai váljanak érvényesíthetetlenné.

A német Siemens AG-ből kivált Infineonnak az elmúlt napokban kellett volna kérvényezni a szabadalmak érvényesíthetetlenségét, de a társaság ezt nem tette. A meglepő döntés oka egyelőre nem ismert, mivel a társaság képviselői nem nyilatkoztak a döntéssel kapcsolatban, de egyesek szerint miután Robert Payne bíró az összes Infineon elleni Rambus vádpontot elejtette, egy hasonló lépésnek nem volt értelme. Az Infineon most feltehetően a fellebbviteli bíróság döntésére vár, mivel a lépéshez a fellebbviteli bíróság itélete után is megmarad a joga.

Az Infineon mellett a Rambus Inc. a szintén memóriagyártó Micron Technology és Hynix Semiconductor cégekkel is perben áll ugyanazon váddal. A két perben álló memóriagyártót kiábrándította az Infineon lépése, mivel a társaságok arra számítottak, hogy egy esetleges szabadalom érvénytelenítést követően befejeződhet az ellenük irányuló szabadalomsértési eljárás is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások