Dell: Altec hangrendszer tévesen tizedáron

Dell: Altec hangrendszer tévesen tizedáron

2001. december 22. 15:42, Szombat
A világ egyik legnagyobb számítógépgyártó cégénél, a Dell Computernél egy elég érdekes hibát követett el valamelyik alkalmazott, ugyanis a Dell online rendelési részlege egy ideig tévesen 24,95 dolláros áron árulta a kiváló minőségű számítógépes hangrendszereiről ismert Altec Lansing cég AD880-as hangfalrendszerét, melyet egyébként "normálisan" 229 dollárért lehet megvásárolni. A Dell Computer által az üggyel kapcsolatban kiadott hivatalos közleményből kiderül, hogy az említett Altec Lansing-féle hangrendszer ára december 6. és december 11. között szerepelt helytelenül a cég online rendelési részlegének árlistáján, mely téves árazásért nem a számítógépes rendszer, hanem valamelyik Dell alkalmazott okolható.

December 6-án, vagyis a tévesen mintegy tizedrészére csökkentett árú hangfalrendszer debütálását követően az internetes fórumok tele voltak a Dell-féle olcsó hangrendszer témával, vagyis a felhasználók értelemszerűen egymás közt villámgyorsan továbbadták a jó hírt, miszerint a Dell Computertől milyen nevetséges áron lehet rendelni egy kiváló minőségű hangfalrendszert.

"Jó vásárt akartam csinálni? Természetesen igen, azonban senki sem vádolhat meg azzal, hogy alantas módon ki akartam játszani a Dell Computert. Én ugyanis egyszerűen csak annyit tettem, hogy kedvező áron megrendeltem egy hangrendszert a Dell online részlegétől" - mondta az egyik, magát megnevezni nem kívánó vásárló, aki olyan szerencsés volt, hogy a napokban meg is kapta a nevetséges áron forgalmazott Altec Lansing hangszórókat, és aki azt is elmondta, hogy az egyik internetes fórumon olvasott erről a kihagyhatatlan lehetőségről.

Nem meglepő módon a Dell Computerhez tömegesen érkeztek a Altec Lansing AD880-as hangrendszerre vonatkozó megrendelések, melyeket a Dell egészen addig minden további nélkül teljesített is, amíg a raktárkészletéről el nem fogyott a tévesen akciós áruvá vált termék. A hibára idővel természetesen fény derült, de akkor már késő volt, és mivel a Dell rakáraiból az utolsó darab Altec hangrendszert is kiszállították, a immár teljesíthetetlenné vált megrendeléseket küldő felhasználókat e-mailben értesítették, hogy sajnos Altec Lansing AD880-as hangszórókkal már nem tud szolgálni a cég, de cserébe 10 százalékos kedvezményt nyújt egy jövőbeli szoftver, illetve hardver vásárlás esetében. Érdekesség, hogy a Dell Computer esetében nem ez az első ilyen eset, ugyanis az elmúlt nyáron hasonló alulárazási eset fordult elő egy Dell notebook esetében.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások