Soundbug: az idei CeBIT csodabogara

Soundbug: az idei CeBIT csodabogara

2002. március 17. 13:08, Vasárnap
Az eddigiekben leginkább különböző írógépeiről ismert Olympia cég is képviselteti magát a napokban a németországi Hannoverben megrendezett CeBIT 2002 számítástechnikai kiállításon, ahol is a cég képviselői a sokak által az idei kiállítás legérdekesebb újdonságának kikiáltott Soundbug nevű eszközzel lepték meg az érdeklődőket. A Soundbug nem más, mint egy parányi, leginkább a számítógépes egerekhez hasonló méretekkel rendelkező hangkeltő eszköz, melyet bármilyen nagy és lapos felületre rá lehet rögzíteni, mely felület pedig ezt követően egyfajta nagy hangszóróvá változik át. Az Olympia képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a Soundbugot lényegében bármilyen, fejhallgató kimenettel rendelkező eszközre, így többek közt például walkmanekre és MP3 lejátszókra is rá lehet csatlakoztatni. A parányi eszközt valamilyen nagyobb lapos felületre, például egy asztal lapjára, vagy egy ablak felületére érdemes rögzíteni, ugyanis ily módon egyfajta nagyméretű virtuális hangszórót lehet létrehozni.


A Soundbug egyébként nem egy futurisztikus szerkezet, melynek piacra dobási időpontja teljesen bizonytalan lenne, ugyanis az Olympia képviselői a CeBIT-en elmondták, hogy a Soundbug immár teljesen érett a sorozatgyártásra, és az Egyesült Királyságban hamarosan meg is kezdődik a forgalmazása. Az elsősorban a fiatalok számára kifejlesztett hangkeltő eszközért a szigetországban 29,99 fontot kell majd fizetni, azonban az Olympia képviselői arról is említést tettek, hogy a Soundbug hamarosan világszerte kapható lesz, és várhatóan nem csak a fiatalabb korosztályok körében lesz sikeres.

A Soundbug fejlesztési munkálatai közben több esetben beszélgettünk gyerekekkel, akik folyamatosan arról érdeklődtek, hogy mikor lehet majd nekik is ilyen különleges hangszórójuk, vagyis minden okunk meg van arra, hogy azt gondoljuk, a Soundbug óriási sikert arat majd a fiatalok körében, és abban is reménykedünk, hogy nem csak és kizárólag a fiatalok vásárolják majd a Soundbugot - nyilatkozta Richard May, az Olympia elnöke.


A Soundbuggal a CeBIT-en találkozó látogatók elmondása szerint a szerkezet hangminősége meglepően jó, kiváltképp akkor, ha valamilyen sűrű anyagból készült, nagy lapos felülettel rendelkező tárgyra, például egy íróasztalra rögzítik. Lehetőség van egyébként két Soundbug egyidejű használatára is, ily módon pedig sztereóhang előállítására is képes az azonos felületre rögzített két hangkeltő eszköz. A Soundbugnak egyébként már készül a kifejezetten a mobiltelefonokhoz fejlesztett változata is, melyet például az autók szélvédőjére rögzítve lehet majd használni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások