Ghost Wars, az újabb magyar háborús stratégia

Ghost Wars, az újabb magyar háborús stratégia

2005. május 23. 17:12, Hétfő
Szerencsére a Digital Reality sem ismeri a pihenés, unalom, nyári szabadság fogalmát (persze ennek ők nem biztos, hogy örülnek), ugyanakkor a honlapjuk az átlagnál is igénytelenebb.

A D-Day, az Afrika Korps vs. Desert Rats és az Imperium Galactica II (persze ennél jóval nagyobb a referenciájuk) alkotói ezúttal a globális terrorizmus ellen veszik fel a harcot, nyilván virtuálisan. A fejlesztés ténye azért is érdekes, mert állítólag közben egy új II. Világháborús stratégiát is készítenek, War Front címmel. Hogy a fejlesztések milyen stádiumban vannak, hogy mikorra várható a megjelenés (azontúl, hogy 2006), nos, ezt mind NEM tudhatjuk meg a Digital Reality honlapjáról, ahol csak egy arcpirítóan szánalmas "gyere vissza később, most dolgozunk"-szerű oldal fogadja az esetleg érdeklődő játékost, újságírót, szakmabelit. Érdemes megtekinteni, nagyon tanulságos. Igaz, a CDV látva az áldatlan helyzetet, legalább a War Frontnak készített egy német/angol nyelvű oldalt.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Mindig vicces dolognak tartottam, amikor egy rakás tehetséges programozót foglalkoztató cégnél arra sem veszik a fáradtságot, hogy a létező legegyszerűbb programnyelven (azaz html-ben) valami kézzelfoghatót, használhatót, esetleg figyelemfelkeltőt összeüssenek. Pedig biztos hever náluk annyi felhasználatlan grafika, amiből simán lehetne akár tucatnyi flash alapú honlapot is készíteni.

Ellenpéldának hadd emlegessem fel a Maxist (persze tudom, azért ott jóval több a zseton, pláne az Electronic Arts szárnyai alatt). Még azt sem tudjuk, mi is az a Spore, de honlapja már van. Vagy ott van a Remedy zseniálisnak látszó Alan Wake című munkája. Kevés információ, néhány fájl mindösszesen, de felkelti a figyelmet és legalább a szándék látszik, hogy a munkálatok előrehaladtával kézzelfogható információkat is kapunk.

Azt már nem is merem emlegetni, hogy egy magyar cégtől a magyar nyelvű honlap milyen meglepő lenne. (Igaz, Alan Wake-nek sincs finn nyelvő honlapja.) Ugyanakkor felvetődik a kérdés, ha az informatikusok ennyire nem veszik komolyan az internet adta lehetőségeket, akkor mit várunk egy önkormányzattól, egy állami hivataltól vagy bármely hazai vállalkozástól? És ebből a szemszögből szintén nagy a Digital Realityhez hasonló cégek felelőssége: amíg ők nem állnak az internet mögé, addig csak beszélni lehet a digitális társadalomról. Benne élni aligha.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások