A Logitech bemutatta a világ első intelligens egerét

A Logitech bemutatta a világ első intelligens egerét

2005. szeptember 6. 15:52, Kedd
A Logitech által kifejlesztett MX610 valóban különbözik hagyományos társaitól, hiszen képes kikerülni az interferenciákat, jelzi ha e-mailünk érkezik, és ki-, illetve bekapcsolja magát attól függően, hogy PC-nk működik-e vagy sem.

Az MX610-be a Logitech egy mikroprocesszort is beépített. A lézeres egér a számítógéppel 2,4 GHz-es frekvenciájú rádiókapcsolaton át kommunikál, így nem csak adatokat tud küldeni a PC-nek, de fogadni is tud tőle. A Logitech új terméke amennyiben zavart érzékel a meglévő kapcsolatban, azonnal váltogatni kezdi a csatornákat, egészen addig, amíg egy interferenciamentes csatornát nem talál.


A kétirányú kapcsolat teszi lehetővé, hogy a rágcsáló jelezze, ha lemerülőben van az eleme vagy ha üzenetünk érkezik az azonnali üzenetküldő szolgáltatásokon (pl. ICQ, MSN) keresztül, esetleg mailt kapunk. Utóbbi esetben erről egy kéken világító gomb tájékoztatja a felhasználókat, amelyet, ha megnyomunk, azonnal az Outlook Express vagy más beállított levelezőprogram menüjében találjuk magunkat. Az MSN Messenger vagy Yahoo! Instant Messengeren keresztül bejövő üzenetekről pedig egy narancs színben világító gomb értesít bennünket.

Az egér üzemideje egy elemmel normál esetben hat hónap, de az MX610 abban is intelligens, hogy észleli, ha a PC ki van kapcsolva, ilyenkor ő is leállítja magát. Az egérnek összesen tíz különböző gombja van, ezek között megtalálhatók a hangerősséget szabályozó, illetve a fejhallgató/hangszóró elnémítását célzó gombok is. A Logitech saját fejlesztésű Tilt Wheel Plus Zoom funkciója pedig már csak hab a tortán, amellyel tetszőlegesen nagyíthatók, illetve kicsinyíthetők a weboldalak, a fotók vagy a dokumentumok.

A Logitech MX610 Laser Cordless Mouse ebben a hónapban kerül a boltokba, ára 50 euró lesz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások