Az Omega férfi új köntösben

Az Omega férfi új köntösben

2005. szeptember 16. 16:17, Péntek
Hollywood a feldolgozások korát éli. Ahogy arról mi is rendszeresen beszámolunk szinte nap mint nap, újabb és újabb remakeket jelentenek be. Most a Warner Bros stúdión a sor.

Filmet forgatnak ugyanis Richard Matheson I am Legend című sci-fi novellájából. Ez már a harmadik feldolgozása lesz az írásnak. Az első 1964-ben debütált The Last Man on Earth címmel, majd ezt követte 1971-ben Charlton Heston főszereplésével Az Omega férfi.

A készítők szerint azonban a fent említett két film története pár dologban eltért Matheson történetétől és ők inkább az "eredeti" művet szeretnék filmre vinni. A történet a biológiai háború sújtotta Los Angelesben játszódik. Egy férfi épségben túléli a katasztrófát, ám rejtekhelyéről előbújva megdöbbenve veszi tudomásul, hogy a többiekből vérszomjas mutánsok váltak.


Francis Lawrence a Constantine forgatásán

Az új verzió egyelőre a novellával megegyező I am Legend munkacímen fut, rendezője pedig a Constantine - A démonvadásszal debütáló Francis Lawrence lesz. A főszereplő kiléte egyelőre nem ismert. A Warner már régóta tervezi a film újraforgatását. Először Ridley Scott rendezésében Arnold Schwarzenegger főszereplésével képzelték el a projektet, majd Michael Bay és Will Smith neve is szóba került. A döntés végül is a Constantine sikere után született meg és sokan már biztosan tudni vélik, hogy a főszerepben Keanu Reeves domborít majd.

A rendező azonban nem nyilatkozik, a filmről pedig csak annyit árult el, hogy 2006-ban kezdik meg a forgatást. A stúdió a filmet 2007-ben tervezi a mozikba küldeni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások