Újabb Romero-klasszikust dolgoznak fel

Újabb Romero-klasszikust dolgoznak fel

2005. november 6. 18:26, Vasárnap
Manapság a képregényfilmek és a játékadaptációk után a legjobb befektetés egy klasszikus horror újraforgatása... legalábbis anyagi szempontból. Még a fanyalogva fogadott Doom is képes lesz összbevételével hangyányi profitot termelni.

George A. Romero zombi-sorozatát a stúdiók már elővették. Az élőhalottak éjszakája, a Holtak hajnala filmeket már feldolgozták. Legutóbb pedig maga Romero nyúlt saját művéhez és készítette el A holtak földje címmel a Holtak-sorozat negyedik részét.


Részlet Steve Miner egyik klasszikusából: A ház

Szerintem senki nem lepődött meg a híren, hogy a sorozat záródarabját is újból előveszik. Az már jóval nagyobb érdeklődésre tarthat számot, hogy A holtak napja című részt a nagy öreg Steve Miner vezényli le. Akinek nem ismerős az idősödő úriember neve, annak elárulom, hogy olyan, igazi horror-klasszikusokat köszönhetünk neki, mint a Péntek 13 második része, vagy a Warlock és A ház. De Miner neve fémjelezte a Halhatatlan szerelem című romantikus filmet vagy a Dawson és a haverok tévésorozatot.

A záró(?) rész története szerint a Földet teljesen ellepték a zombik. A túlélők - többnyire tudósok és katonák - földalatti bunkerekben húzzák meg magukat. Ám a halottak bejutnak a búvóhelyre, hogy az emberiség utolsó csíráját is kiirtsák.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások