Betörne a nappaliba az új Mac Minivel az Apple

Betörne a nappaliba az új Mac Minivel az Apple

2005. december 1. 17:13, Csütörtök
Piaci elemzők szerint Steve Jobs cége új, Intel-alapú laptopokat készül piacra dobni, míg a Mac mini legújabb, szintén a processzorgyártó termékeire épített változatával már a nappaliba szeretnének betörni.

A Mac Mini várható újjászületéséről a Think Secret ír, elsősorban saját forrásokra hivatkozva. Eszerint a Kaleidoscope kódnéven jelzett projekt nemcsak a processzorok lecserélését takarja, de új funkciók integrálását is, amelyek révén a Mac Mini betöltheti eredeti szerepkörét, és egyfajta szórakoztatói központtá válhat otthonainkban.

Az Intel-alapú Mac Mini technikai részletei egyelőre nem ismertek, és felesleges találgatásokba bocsátkozni. A vállalathoz közel álló források mindazonáltal tudni vélik, hogy a tervezettnél jóval korábban, már a januári Macworld Expón bemutatkozhat az új fejlesztés, a Front Row 2.0 szoftverrel, digitális videófelvevő (DVR) alkalmazással - amelyet egyesek TiVo-gyilkosként emlegetnek - és egy beépített iPod-dokkal. Felmerült olyan lehetőség is, miszerint az Apple elhagyná a 2,5 colos merevlemezt, és a kapacitás növelése érdekében a hagyományos 3,5 colos példányokkal helyettesítené azt, ez azonban maga után vonná a Mac Mini méretének növekedését is.

Eközben piaci elemzők úgy vélik, hogy a cég januárban első Intel-alapú laptopjait is piacra dobhatja, amely a iPod eladási mutatóinak javulásával együtt jótékony hatással lesz a vállalat részvényeinek árfolyamára. Richard Gardner, a Citigroup szakértője úgy véli, hogy a cég szintén San Franciscóban rántaná le a leplet az új PowerBookról, ami ezen a téren is némi sietséget jelez. Kapkodásról szó nincs, az Apple - az elemző véleménye szerint - mindössze a váltást igyekszik minél előbbre hozni, hogy megelőzze régi termékeinek felesleges felhalmozódását.

Mindenesetre ez azt jelentené, hogy január közepén már két területen is végrehajtják az átállást, és egyedül az asztali Macintoshok maradnak az év közepére.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások