Lemondott a Sportingbet elnöke

Lemondott a Sportingbet elnöke

2006. szeptember 14. 23:59, Csütörtök
Tegnap délután lemondott a Sportingbet elnöke Peter Dicks, a társaság részvényei ezt követően huszonöt százalékkal drágultak.

A cég hivatalos indoklásként csupán annyit közölt, hogy Dicks ezek után a magánügyeire szeretne koncentrálni, továbbá hogy a lemondását a Sportingbet vonakodva fogadja el. A Sportingbet elnökét múlt héten szerdán tartóztatták le az amerikai hatóságok a New York-i repülőtéren illegális online-fogadóirodák működtetése miatt, majd két napig tartották fogva. Pénteken óvadék ellenében szabadon engedték, a következő meghallgatás szeptember 28-án lesz.

Az elnök lemondását követően az árfolyam jelentős emelkedéssel megközelítette a 200 pennys szintet, a társaság részvényei azonban még így is csupán felét érik a július eleji 400 pennys árfolyamnak. A befektetők pesszimizmusa teljesen érthető, az amerikai hatóságok ugyanis komoly lépéseket tesznek az internetes szerencsejáték visszaszorítása érdekében. A tengerentúli piac az ilyen társaságok nyereségének jelentős részét adja, a tegnap jelentő 888 Holdings - 74 százalékkal emelkedő - profitjának például több mint fele származik az Egyesült Államokból.

A társaság hangsúlyozza, hogy nyereségének egyre nagyobb hányadát szeretné az USA-n kívüli piacokról begyűjteni, miután az amerikai hatóságok a Betonsports vezérigazgatójának júliusi letartóztatása után múlt héten ismét jelezték: nem látják szívesen a - jellemzően Pápua Új-Guineán vagy Antiguán bejegyzett - szerencsejáték-társaságokat.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások