Összevonta IT szolgáltatásait a Siemens

Összevonta IT szolgáltatásait a Siemens

2007. január 23. 11:08, Kedd
A tavaly októberben közreadott előrejelzésnek megfelelően 2007. január 15-én megkezdte működését a Siemens új, egyesített IT-szolgáltató ágazata, a Siemens IT Solutions and Services (SIS).

Az SIS-ben egyesül két nagy szervezet, az eddigi Siemens Business Services ágazat a maga 33 000 munkatársával és a bécsi székhelyű Program and Systems Engineering (PSE, Európa egyik legnagyobb szoftverháza) 7000 fővel, továbbá az indiai Siemens Information Systems Ltd., a görög Development Innovations & Projects (DIP) és a svájci Business Innovation Center (BIC). A SIS induló összlétszáma így 43 000 fő lett.

A Siemens árbevételének több mint fele származik már ma is szoftver-függő tevékenységből, és a tendencia emelkedő. Azaz a Siemens jövőbeli sikerében az információtechnológiai know-how-nak kulcsszerepe van. Ezért alakította meg a cég az új ágazatot, amely átfogó IT- és SW-kompetenciával rendelkezik. Jó kilátásait az a tény is alátámasztja, hogy minden más IT-szolgáltatónál szorosabban kötődik egy globális ipari konszernhez: anyavállalatához, profitálva annak széles ügyfélkapcsolataiból, illetve kiterjedt földrajzi jelenlétéből, valamint a többi Siemens-divízió kiváló ipari ágazati know-how-jából.

Az SIS-t a korábbi SBS-főnökök, Dr. Christoph Kollatz (46, elnök és CEO) valamint Michael Schulz-Drost (52, CFO) vezetik; míg a PSE eddigi vezetője, Rolf Unterberger az SIS igazgatóságán belül az ausztriai és a délkelet-európai regionális tevékenységet fogja irányítani. A következő hetekben a vezetői team első számú feladata az lesz, hogy összedolgozza az eddigi különálló öt szervezetet és azok portfolióját. A 2006/2007-es üzleti év második felében, április 1-től az SIS üzleti számai már összevontan jelennek meg a Siemens-konszern beszámoló-rendszerében.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások