Kivonulna a Siemens a legkorruptabb régiókból

Kivonulna a Siemens a legkorruptabb régiókból

2007. február 7. 23:59, Szerda
A német Siemens AG felülvizsgálja tevékenységét a világnak azokban a régióiban, amelyekben mindennapos dolog a vásárlók megvesztegetése a megrendelések elnyerésének érdekében, és esetleg ki is vonul néhány olyan országból, ahol különösen elterjedt a korrupció - jelentette be a gépipari csoport szóvivője.

Egyelőre csak a lehetséges lépések értékelése tart, összefüggésben azokkal a vizsgálatokkal, amelyek a Siemens távközlési eszközöket gyártó üzletágánál kirobbant megvesztegetési botrány miatt indultak - tette hozzá. A Financial Times által idézett belső források szerint a tervezett kivonulással a hasonló esetek megismétlődésének kockázatát igyekeznének csökkenteni.

A német, a svájci és az olasz hatóságok nagyjából 200 millió euró eltűnésével kapcsolatban vizsgálódnak a Siemensnél tavaly november óta, amit gyaníthatóan kenőpénzalapokba szivattyúztak át a cég érintett üzletágának kasszájából. A társaság saját belső vizsgálata ugyanakkor több mint 420 millió euró gyanús kifizetésre derített fényt, amelyet adómentesen fizethető tanácsadásra költöttek el, s bár ez nem jelenti automatikusan azt, hogy ez az összeg teljes egészében a megvesztegetést finanszírozó alapokba került, egyelőre nem tisztázott, hogy milyen megbízások alapján, kiknek a zsebébe vándorolt a pénz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások