Sikertörténet az internetes fogadás

Sikertörténet az internetes fogadás

2007. február 21. 11:02, Szerda
Manapság a legelterjedtebb fogadási lehetőség szinte feltartóztathatatlanul nyomul előre. Az internetes fogadóirodák az évezred legnagyobb sikertörténetét élik.

A folyamat egyszerű, biztonságos és akadálymentes, az interneten zajlik, így a játékosnak egyáltalán nem kell a nyitva tartás miatt aggódnia. A nap 24 órájában tippelhet, de akár az esemény megkezdése előtt 5 perccel - egyes irodáknál még a mérkőzés alatt - is megteheti a tippjét.

Az online szerencsejáték üzletág tavaly világszerte kereken 23 milliárd eurós forgalmat könyvelhetett el, ebből csak Európában 5,2 milliárd eurót. Ez játékosonként 1600 eurót jelent. Világszerte több mint kétezer cég foglalkozik internetes szerencsejátékkal, közülük 537 van bejegyezve a Brit Nemzetközösséghez tartozó Antigua szigetén és 474 Costa-Ricában. A legtöbb európai fogadóiroda székhelye pedig a brit koronagyarmaton, Gibraltáron található. A sportágak túlnyomó többsége szerepel a listákon, akár heti 1000 esemény közül is válogathatnak a játékosok.

Érdekesség egyébként, hogy amíg az internetes szerencsejátékokkal foglalkozó cégek forgalmának háromnegyede a tengerentúlról származik, a vállalatok székhelyei többnyire Londonban vannak. Így a Nagy-Britanniába költözés kézenfekvőnek tűnik. Ráadásul a nagyobb fogadóirodáknak szinte minden brit város bevásárlóutcájában van üzlete és kirendeltsége.

A britek ezenkívül rendkívül szeretik az online fogadásokat. A brit kormány megbízásából készített felmérésből például kiderült, hogy a 3,3 millió rendszeresen fogadó európai közül egymillió brit állampolgár. Vagyis a fogadóirodáknak a bevételek elmaradásától sem kell majd tartaniuk. Talán ez is volt a brit kormány érvelése akkor, mikor visszaengedte Nagy-Britanniába a korábban "kikergetett" online fogadóirodákat. Az adóbevételtől ugyanis arra az időszakra elesett az állam.

A manapság ismert pókerjáték közel 200 éves történetéhez képest az online póker csupán pár éves múltra tekinthet vissza. Ez alatt a rövid időszak alatt viszont gyökeresen megváltoztatta az addig is népszerű kártyajáték ismertségét és elismertségét. Az internet megjelenésével a póker egy csapásra az online világ kedvelt szerencsejátékává vált. A 90-es évek közepére már megindult az online kaszinók elterjedése, így a póker az évezred végére az internetes fogadóirodák kínálatának elengedhetetlen részévé vált.

Az internetes fogadások alapja a diszkréció és a kölcsönös bizalom. Az internetes sportfogadási irodák maximális figyelmet fordítanak ügyfeleik névtelenségére, ugyanakkor a legkomolyabb biztonsági rendszerekkel védik a játékosokat. Miközben a piac felosztása lassanként befejeződik, a cégek az úgynevezett néma játékosok felé nyitnak. Remekbe szabott ajánlatok, pontos visszafizetések, egyedi oddsok és speciális regisztrációs kedvezmények tömegéből válogathatnak a leendő ügyfelek. Az online játékok népszerűsége, hazai fogadtatása a fogadóirodák szerint igen kedvező. A magyarok tudnak és szeretnek játszani - mondják.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások